Bystričania porazili lídra, Michalovce stále bez výhry: Výsledky 7. kola Niké ligy

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica uspeli v sobotnom dueli 7. kola Niké ligy na ihrisku lídra súťaže MŠK Žilina 4:1. Šnúru bez prehry ...
  • Zdroj: TASR - Daniel Stehlík

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica uspeli v sobotnom dueli 7. kola Niké ligy na ihrisku lídra súťaže MŠK Žilina 4:1. Šnúru bez prehry natiahli na šesť zápasov a poskočili na druhú priečku neúplnej tabuľky o bod za svojho súpera.

Žilina vyšla naprázdno po predchádzajúcich štyroch víťazstvách. Útočník hostí Róbert Polievka si pripísal gól a dve asistencie.

Zápas sa od úvodu vyvíjal pre Žilinu zle, hostia po zásluhe trestali chyby v obrane MŠK. Najskôr v ôsmej minúte Polievka, následne v 16. minúte Hlinka a polčas hrôzy domáceho tímu uzavrel gólom do šatne Arevalo.

Do druhého polčasu nastúpila iná Žilina, domáci po prestriedaní zavreli súpera v obrane, stačilo to však len na gól Nemčíka v 61. minúte. Dobýjanie bránky Dukly pokračovalo, nebolo však efektívne a tak Polievka v samom závere zápasu naservíroval Rymarenkovi loptu na štvrtý gól. Žilina tak po druhý raz v sezóne prehrala.


7. kolo Niké ligy:
      MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 1:4 (0:3)
      Góly: 61. Nemčík -  8. Polievka, 16. Hlinka, 44. Arevalo, 89. Rymarenko. Karty: Stojčevski, Bari, Jambor. Rozhodovali: Kráľovič - Zemko, Košecký. 2345 divákov.
      MŠK Žilina: Belko - Minárik, Stojčevski (46. Leitner), Nemčík - Rusnák (74. Javorček), M. Sauer, Gidi (78. Myslovič), Bari - Addo (74. Jambor), Ďuriš, Iľko (46. Essomba)
      Ban. Bystrica: Hruška - Migaľa, Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský - Rymarenko (90+2. Svetlík), Richtárech (87. Joao Victor), M. Hlinka (90+2. Hanes) - Arevalo (76. Slebodník), Polievka (90+2. Pišoja)

Slovenskí fustaloví reprezentanti remizovali v úvodnom zápase kvalifikácie MS 2024 s Francúzskom 4:4
Fantastický záver: Slovenskí futsalisti na úvod kvalifikácie MS ukradli bod favoritovi Zobraziť článok

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Niké ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 4:3, pričom v polčase viedli 4:1. Spartak zaznamenal druhý triumf v sezóne a poskočil na priebežné siedme miesto tabuľky, Michalovce prehrali piaty duel za sebou a s bodom sú posledné.

Trnava mala výborný vstup do zápasu, keď sa ujala vedenia už v druhej minúte zásluhou Bernáta. V desiatej pridal druhý gól Ďuriš a do polčasu skórovali aj Azango a Ofori. Za domácich znížil Marcin, ktorý v 52. minúte pridal druhý gól.

Posledný tím tabuľky nezložil v zbrane a v 68. upravil striedajúci van Kessel na rozdiel jediného gólu. Michalovciam sa však už vyrovnať nepodarilo a natiahli nepriaznivú sériu.

7. kolo Niké ligy:
      MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 3:4 (1:4)
      Góly: 36. a 52. Marcin, 68. van Kessel - 2. Bernát, 10. Ďuriš, 24. Azango, 45. Ofori. Rozhodovali: Kružliak - Jekkel, Hrmo, ŽK: Adekunle, Bahi, Žofčák - Koštrna
      Michalovce: Száraz - Marjanovič, Volanakis (46. Bahi), Jeřábek - Marcin (86. Steinhübel), Zubairu, Vaško, Danko (46. Žofčák), Magda - Jánošík (46. van Kessel), Pavúk (71. Adekunle)
      Trnava: Takáč - Kóša, Štetina, Koštrna, Mikovič - Zeljkovič, Bernát (79. Paur), Ofori (88. Ristovski) - Azango, Ďuriš, Bainovič (74. Procházka)

Cristiano Ronaldo nastúpil proti Švajčiarom až na záverečnú štvrťhodinu.
Prekvapivé slová Ronalda: Proti TOMUTO futbalistovi sa mu hralo najťažšie Zobraziť článok

Futbalisti MFK Ružomberok si pripísali druhé víťazstvo v novom ročníku Niké ligy. V sobotnom dueli 7. kola zdolali doma nováčika FC Košice 1:0 gólom Samuela Šefčíka už z 10. minúty.

Úvodná domáca ofenzívna aktivita bola korunovaná v 10. min, keď Martin Chrien poslal ideálnu prihrávku Šefčíkovi a ten z prvej pravačkou skóroval – 1:0. Potom sa už skóre nezmenilo, keďže medzi žrde už smerovali celkovo len dve strely.

Hostia od 85. min, po zranení Dominika Kružliaka, dohrávali desiati, keďže striedania mali vyčerpané. V nadstavenom čase bol vylúčený Michal Faško z Košíc po druhej žltej karte. Vzápätí jeden člen realizačného tímu Ondrej Duda tiež uvidel červenú kartu.

Niké liga - 7. kolo:
      MFK Ružomberok - FC Košice 1:0 (1:0)
      Gól: 10. Sefčík. Rozhodovali: Valent – Štrbo, Vitko, ŽK: Mrva – Šindelář, Faško, ČK: 90.+ Faško (po 2. ŽK), 90.+ Duda (lavička), 1724 divákov.
      Ružomberok: Krajčírik – Kotula (35. Mrva), Malý, Gabriel – Selecký – Lavrinčík, Zsigmund – Šefčík (83. Hladík), Chrien (55. Domonkos), Chobot (55. Boďa)– Gerec (83. Tučný)
      Košice: Kira – Fabiš, Kružliak, Šindelář, Mizerák – Greššák (76. Qose), Golikov (68. Vasiľ) – Turčák (68. Vasiľ), Faško, Tidjani (76. Lačný)– Medved (5. Sagna).

Slovenský hokejista Marek Hrivík.
Hrivík opäť hviezdil: Jeho dva oslabovkové góly tímu body nepriniesli Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});