Oddychujúce hviezdy NBA? Kluby sa majú po chlebe

Basketbalová NBA obmedzí možnosť hviezdnym hráčom nenastúpiť na zápas z dôvodu oddychu. Dohodli sa na tom majitelia klubov na základe ...
  • Zdroj: TASR/AP

Basketbalová NBA obmedzí možnosť hviezdnym hráčom nenastúpiť na zápas z dôvodu oddychu. Dohodli sa na tom majitelia klubov na základe odporúčania súťažnej komisie.

Podľa nových pravidiel súťaže bude môcť klub nechať v zápase oddychovať maximálne jedného hráča, ktorý za uplynulé tri roky nastúpil v Zápase hviezd, alebo bol v najlepšej päťke ligy. V prípade prvého porušenia tohto pravidla dostane klub pokutu 100.000 dolárov, druhého 250.000 a všetkých ďalších milión dolárov.

Kevin Porter
Hviezdu NBA zadržala polícia: Priateľka ho vymkla, brutálne ju napadol! Zobraziť článok

Absencia bude tolerovaná v zápasoch, ktoré budú nasledovať v dvoch zápasoch v priebehu dvoch dní u hráčov, ktorí majú aspoň 35 rokov, alebo odohrali minimálne 1000 zápasov v NBA. Oddych však musí vopred schváliť vedenie ligy a preferované budú absencie v domácich zápasoch, aby diváci v niektorých mestách neprišli v istých prípadoch o jedinú šancu vidieť naživo hviezdu súpera. Informovala AFP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});