Smrť manžela Čáslavskej šokovala svet: Bitka v bare so synom!

Atlét Josef Odložil vstúpil do dejín českého športu ako držiteľ striebornej olympijskej medaily v behu na 1500 metrov z Tokia 1964.

Atlét Josef Odložil vstúpil do dejín českého športu ako držiteľ striebornej olympijskej medaily v behu na 1500 metrov z Tokia 1964.

Fotogaléria

Celospoločensky známou celebritou sa potom stal vďaka sobášu s gymnastkou Věrou Čáslavskou, ktorý sledoval celý svet. Odložilov život ale skončil tragicky. Pred 30 rokmi, 10. septembra 1993, sa na diskotéke dostal do potýčky so synom Martinom, pri ktorej utrpel vážne zranenia, ktorým podľahol.

Rodák z Otrokovíc (11. novembra 1938) sa počas svojej bežeckej kariéry stal sedemkrát majstrom Československa, popri olympijskom úspechu skončil na druhom mieste na Európskych halových hrách v roku 1967 (neskoršie majstrovstvá Európy v hale).

Bol svetovým rekordérom v behu na 2000 metrov a držiteľom či spoludržiteľom 11 československých rekordov a piatich najlepších výkonov na území Československa. Aktívnu kariéru zakončil ôsmym miestom na OH 1968 v Mexiku, kde sa oženil s Čáslavskou.

Petra Vlhová (28): Vrátila sa na chvíľu z Južnej Ameriky a išla aj na futbal s priateľom Michalom Kyselicom.
Futbalový sviatok v Bratislave prilákal na NFŠ aj mnohé osobnosti: VIP-ka praskala vo švíkoch Zobraziť článok

Koncom 70. rokov dostali manželia povolenie vycestovať aj s deťmi Radkou a Martinom do Mexika, teda krajiny, v ktorej boli aj vďaka svojej rozprávkovej svadbe stále veľmi populárni. Obaja sa dva roky venovali miestnym talentom, ich manželstvo však utrpelo vážne trhliny a po 19 rokoch skončilo rozvodom.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk