Smrť manžela Čáslavskej šokovala svet: Bitka v bare so synom!

Atlét Josef Odložil vstúpil do dejín českého športu ako držiteľ striebornej olympijskej medaily v behu na 1500 metrov z Tokia 1964.

Atlét Josef Odložil vstúpil do dejín českého športu ako držiteľ striebornej olympijskej medaily v behu na 1500 metrov z Tokia 1964.

Fotogaléria

Neskôr pôsobil ako tréner. Po roku 1990 sa vrátil do armády, ktorú musel opustiť po sovietskej okupácii, a dokonca sa zúčastnil misie OSN v Iraku ako veliteľ československého kontingentu.

Úmrtie Odložila po potýčke so synom šokovalo nielen svet atletiky. Po zdĺhavom procese bol Odložil mladší odsúdený na štyri roky väzenia, avšak vzápätí mu vtedajší prezident Václav Havel, pre ktorého Čáslavská začiatkom 90. rokov pracovala ako poradkyňa, udelil milosť.

Napríklad podľa Spolku na podporu nezávislej justície Šalamún sa súdy v tomto prípade dopustili omylu a rozsudok bol poznačený závažnými chybami. Čáslavskú poznamenala celá udalosť a jej následná medializácia natoľko, že musela byť nadlho hospitalizovaná v psychiatrickej liečebni. Zomrela v auguste 2016 v 74 rokoch na rakovinu pankreasu.

Slávneho atléta od roku 1993 každoročne pripomína atletický míting Memoriál Jozefa Odložila, ktorý sa koná na pražskej Juliske.

Hansi Flick.
Nemci sú v kríze, Flick nemieni odstúpiť: Som správny muž pre tento post Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk