Pozitívne slová experta na NHL: Slafkovský by mal hrávať v druhom útoku

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský doplatil v nováčikovskej sezóne v drese tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL na nízky ...

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský doplatil v nováčikovskej sezóne v drese tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL na nízky hrací čas aj nedostatočnú fyzickú pripravenosť na profiligu.

Fotogaléria

Marco D'Amico z portálu Montreal Hockey Now očakáva, že bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu by mohol v sezóne 2023/2024 nazbierať aj 50 bodov, ak zostane zdravý.

Devätnásťročný Košičan ako jednotka vlaňajšieho draftu nováčikov odohral za prvý tím Habs dovedna 39 duelov v základnej časti s bilanciou štyri góly a šesť asistencií. Štartov aj bodov mohlo byť viac, keby mu v januári predčasne neukončilo ročník zranenie kolena. V priemere však hrával iba 11 minút na zápas, zväčša v najnižších formáciách.

Podľa D'Amica vstúpil Slafkovský do NHL príliš ťažký a nebol dosť rýchly. V lete preto namiesto účasti v rozvojom kempe Canadiens pracoval v Česku s trénerom Michalom Břetenařom na zlepšení fyzickej kondície, sily aj techniky dýchania. Pomohlo mu to zvýšiť kapacitu pľúc o 20 percent. V novom ročníku by už mal bez problémov stíhať súperom v korčuľovaní a lepšie využívať svoju robustnú postavu.

"Slafkovský by mal minimálne v úvode sezóny hrávať v druhom alebo treťom útoku. Ak bude zdravý, reálne môže nazbierať 40 bodov, v prípade zlepšenia výkonov až 50 bodov. V súčasnosti potrebuje vyhýbať sa zraneniam a dostať trochu viac príležitostí. Vydareným ročníkom by zbavil fanúšikov Montrealu pochybností z ostatných mesiacov a ubezpečil ich, že v klube sú schopní pracovať s talentovanými mladíkmi," myslí si D'Amico.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});