Útočník NY Rangers Adam Sýkora dolaďuje formu na novú sezónu: Toto je moja nová rodina!

Neponecháva nič na náhodu! Hokejový útočník NY Rangers Adam Sýkora (18) sa už niekoľko týždňov nachádza za veľkou mlákou, kde dolaďuje ...
  • Zdroj: archív A.S.

Neponecháva nič na náhodu! Hokejový útočník NY Rangers Adam Sýkora (18) sa už niekoľko týždňov nachádza za veľkou mlákou, kde dolaďuje formu na blížiacu sa prvú zámorskú sezónu.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora

Jeho cieľom je získať si pevné miesto vo farmárskom tíme Jazdcov Hartfordu Wolf Pack v nižšej súťaži AHL, ale, samozrejme, rád by debutoval aj v slávnej NHL. Denníku Nový Čas prezradil, že pod ochranné krídla ho v posledných týždňoch zobrala náhradná rodina, ktorá sa už v minulosti starala o viacero mladých hráčov organizácie NY Rangers!

Mladého reprezentačného útočníka Adama Sýkoru draftoval slávny klub NY Rangers vlani v 2. kole zo 63. miesta, ale minulý ročník ešte odohral v drese Nitry v slovenskej extralige. „Po vypadnutí Nitry v play-off ma vedenie Rangers povolalo do zámoria, kde som stihol odohrať šesť stretnutí za farmársky klub Hartford v AHL. Bola to pre mňa skvelá skúsenosť, pretože už viem, čo ma teraz v novom ročníku v zámorí čaká. Mojím cieľom je získať si pevné miesto v rezervnom mužstve a, samozrejme, urobím maximum, aby som dostal šancu nazrieť aj do NHL a absolvoval premiéru v najlepšej lige sveta,“ povedal na úvod pre Nový Čas Sýkora.

Tomáš Tatar získal ocenenie Hokejista roka a najlepší útočník (Cena Jozefa Golonku) počas vyhlásenia ankety Hokejista roka 2023.
Bude z Tomáša Tatara spoluhráč Juraja Slafkovského? Kanadský expert v tom má jasno! Zobraziť článok

Skvelá príprava

Ambiciózny slovenský hokejista sa v zámorí nachádza už niekoľko týždňov, aby doladil formu pred blížiacim sa štartom hlavného prípravného kempu. „Prišiel som do Ameriky na začiatku augusta a odvtedy každý deň naplno trénujem. Zišla sa tu partia okolo šesť-sedem chalanov v mojom veku, ktorí sme trénovali na ľade i na suchu, aby sme boli stopercentne pripravení na nový ročník. V tréningovom centre Rangers je o nás výborne postarané, takže som šťastný, že tu môžem byť,“ pokračoval Adam, ktorého si pod ochranné krídla zobrala náhradná rodina.

Večera za starostlivosť

„Hneď ako som doletel do New Yorku, tak som sa ubytoval v jednej skvelej rodine, ktorú mi vybavil klub. Mám svoju izbu, požičali mi aj auto, aby som mohol chodiť na tréningy, takže starajú sa o mňa neskutočne. V minulosti u nich žili aj ďalší mladí hokejisti, ktorých Rangers angažovali, napríklad dvojica Čechov Chytil a Hájek. Je to pre mňa skvelá skúsenosť, pretože sa učím byť samostatný a vnímam to ako veľkú školu do života,“ pokračoval Sýkora, ktorý svojej náhradnej rodine pripravil aj prekvapenie v podobe večere. „Chcel som sa im poďakovať za ich starostlivosť a sám som navaril večeru. Dostal som aj pochvalu, že jedlo bolo skvelé,“ zasmial sa Sýkora, ktorý cez víkend opúšťa svoj prechodný domov. „Keď­že sa nám 13. septembra začína v Rangers hlavný predsezónny kemp, tak už budem bývať v hoteli. Už sa teším na spoluhráčov a prvé dva prípravné zápasy proti Philadelphii,“ doplnil.

Bol na tenise i bejzbale

V týchto dňoch sa v New Yorku koná aj posledný grandslamový tenisový turnaj US Open. „Strávil som pred pár dňami v tenisovom areáli celý deň, kde som si pozrel zápas svetovej jednotky Alcaraza i nejaké zápasy žien. Bol to zážitok, rovnako ako predtým návšteva bejzbalového zápasu. Ešte sa chystám aj na výlet k známej rieke Hudson,“ prezradil Sýkora.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});