Prvé víťazstvo nováčika po návrate medzi elitu: Michalovce stále čakajú na gól

Futbalisti FC Košice zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:0 a v 5. kole Niké ligy si pripísali prvé víťazstvo v sezóne.
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Futbalisti FC Košice zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:0 a v 5. kole Niké ligy si pripísali prvé víťazstvo v sezóne.

FOTOGALÉRIA: Michalovce - Košice

Michalovce prehrali tretí zápas po sebe a so skóre 0:7 a jedným bodom sú priebežne na poslednom 12. mieste súťaže.

Košičania dvoma gólmi zúročili prevahu v prvom polčase. Počas neho si vypracovali viacero gólových príležitostí, po strele Faška ešte domácemu brankárovi Szárazovi pomohla žŕdka. V 36. minúte prvýkrát inkasoval, keď sa prízemnou strelou presadil Medved.

O päť minút domáci nezvládli situáciu po rohovom kope a od obrancu Marjanoviča sa lopta dostala za michalovského brankára. Michalovčania sa v druhom polčase snažili zvýšiť ofenzívnu aktivitu, no hostia kontrolovali dianie na ihrisku. Dve sľubné šance zvýšiť náskok Košíc mal Medved, v 82. minúte trafil do žŕdky.

5. kolo Niké ligy:
MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 0:2 (0:2)
Góly:
36. Medved, 41. Marjanovič (vlastný). Rozhodovali: Marhefka - Zemko, Kuba, ŽK: Bahi - Turčák, Golikov, 2074 divákov

Michalovce: Száraz - Bednár, Marjanovič, Volanakis, Šimko (64. Magda), Bahi - Karasjuk, D. Pavúk, Steinhübel (46. Danko) - Marcin (46. Žofčák), Issa (46. Jánošík)

Košice: Kira - Golikov (90.+1 Sovič), Šindelář, Mizerák, Krivák - Greššák (77. Qose), Turčák (89. Petrák) - Fabiš, Faško, Pačinda (76. Vasiľ) - Medved (88. Sagna)

hlasy:
Marek Petruš, tréner MFK Zemplín Michalovce:
"Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Košičania dnes zaslúžene zvíťazili, boli lepšie mužstvo. Naša hra nie je dobrá, trápime sa. Prvý polčas bol z našej strany slabučký. Dostali sme dva góly, ktoré nás zlomili. V druhom polčase sa naša hra zlepšila, ale je to málo na to, aby sme v takomto zápase aspoň remizovali."

Anton Šoltis, tréner FC Košice: "Na tento zápas sme sa zodpovedne pripravovali. Mali sme za sebou silných súperov a do Michaloviec sme išli s cieľom zvíťaziť. Po dobrom výkone a zaslúženom víťazstve odchádzame spokojní. Mali sme ešte príležitosti zvýšiť efektivitu, trikrát sme trafili žŕdku. Chlapci si zaslúžia pochvalu po dobrom výkone. Je iba začiatok sezóny, musíme pracovať ďalej."

Na snímke zranený Nino Marcelli (ŠK Slovan) odnášaný na nosidlách.
Strach o talent Slovana, skončil na nosidlách: Ako je na tom Nino Marcelli? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk