Šéf zväzu sa držal za rozkrok, potom bozkával hráčky: Sexuálne násilie, tvrdí ministerka

Vlnu nevôle vyvolal predseda španielskej futbalovej federácie Luis Rubiales bozkávaním hráčok pri slávnostnom ceremoniáli po finále majstrovstiev ...

Vlnu nevôle vyvolal predseda španielskej futbalovej federácie Luis Rubiales bozkávaním hráčok pri slávnostnom ceremoniáli po finále majstrovstiev sveta.

Fotogaléria

Ostrú kritiku zožal predovšetkým za správanie k Jennifer Hermosovej, ktorú pobozkal priamo na ústa. Španielska ministerka pre rovnosť Irene Monterová to na sociálnych sieťach označila za formu sexuálneho násilia.

„Človek by nemal predpokladať, že pobozkať niekoho bez súhlasu je niečo, čo sa jednoducho robí," napísala Monterová na sociálnej sieti X, predtým twitter. „Je to forma sexuálneho násilia, ktorou my ženy trpíme každý deň, ktorá bola doteraz neviditeľná, a ktorú ale nesmieme prijať za normu," dodala tridsaťpäťročná politička. „Dôležitý je súhlas. Len áno je áno," zdôraznila.

Znechutenie neskrývala ani ministerka pre sociálne práva Ione Belarraová. „Všetci sme si pomysleli: Keď toto urobí pred očami celého sveta, čo asi potom robí v súkromí? Sexuálne násilie na ženách musí skončiť," napísala na platforme X.

Štyridsaťpäťročný Rubiales pri slávnostnom odovzdávaní medailí španielskym futbalistkám, ktoré v nedeľnom finále MS v Sydney porazili Anglicko 1:0, každú hráčku tesne objal a všetkých bozkával na tváre.

Na archívnej snímke nórski hokejisti oslavujú gól.
Obrovský škandál: Nórsky hokej je na mizine, ohrozené sú reprezentačné tímy Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk