Obrovský škandál: Nórsky hokej je na mizine, ohrozené sú reprezentačné tímy

V nórskom hokeji to vrie! Tamojší zväz musí pristúpiť pre finančné problémy k radikálnym škrtom. Národný A tím má pozastavený program ...
  • Zdroj: TASR/AP

V nórskom hokeji to vrie! Tamojší zväz musí pristúpiť pre finančné problémy k radikálnym škrtom. Národný A tím má pozastavený program do konca roka.

Hokejový zväz má v rozpočte miliónovú sekeru za rok 2022. Finančné straty sa dotknú hráčov aj zamestnancov zväzu, ktorých čaká hromadné prepúšťanie. „Nemyslel som si, že je to až také zlé. Dostali sme sa do situácie, ktorá nie je vôbec dobrá,“ povedal tréner národného tímu Tobias Johansson.

Obmedzenie sa nedotkne ženského tímu a juniorského mužstva do 20 rokov, ktoré sa po desiatich rokov prebojovalo do elitnej kategórie. Šampionát bude na prelome rokov hostiť Švédsko. Ženy nebudú obmedzené vďaka sponzorskej zmluve. „Je to smutné. Toto nie je to, čo by sme mali robiť. Mojou úlohou je zaistiť, aby sme to zastavili dostatočne skoro a mohli pristáť oboma nohami na ľade,“ povedal k aktuálnej situácii prezident ľadového hokeja Tage Pettersen, ktorý sa hlavne obáva o mládežnícke výbery.

Alexander Bonsaksen, bývalý reprezentačný obranca, je z kauzy rozčarovaný. „Je veľmi smutné, že sa tento problém vyskytol práve teraz, keď máme v elitnej skupine MS okrem A tímu aj tímy hráčov do osemnásť a dvadsať rokov. Vedenie malo začať používať hlavu oveľa skôr a začať prepúšťať ešte v čase pandémie,“ prezradil Bonsaksen.

Futbalistka Olga Carmonová sa tesne po finále MS dozvedela smutnú správu.
Zlato v tieni tragédie: Kapitánka sa po finále dozvedela zdrvujúcu správu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});