Štetina verí v skupinovú fázu: Postupové nožničky za 750 000 eur!

Hrdinom sviatočný strelec! Skúsený stopér Lukáš Štetina (32) má v popise práce gólom zabraňovať, nie ich strieľať. Proti Lechu Poznaň ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Hrdinom sviatočný strelec! Skúsený stopér Lukáš Štetina (32) má v popise práce gólom zabraňovať, nie ich strieľať. Proti Lechu Poznaň v 3. predkole Konferenčnej ligy však pridal k defenzívnym prioritám bonus v hodnote 750 000 eur.

FOTOGALÉRIA: Trnava

Toľko dostane víťaz Slovenského pohára za účasť v play-off, ktorú mu zariadil práve robustný trnavský obranca. Už na poľskej pôde udržal gólom Spartak v hre, aby v domácej odvete pred skvelou kulisou vystrihol exportnými nožničkami senzačný postup cez vlaňajšieho štvrťfinalistu súťaže.

Za podobný akrobatický kúsok by sa nehanbil ani subtílnejší Cristiano Ronaldo. Pre nitrianskeho rodáka, ktorý vynechal mesiac prípravy pre problémy s operovaným kolenom, to bol tretí zásah na európskej pohárovej scéne za sebou. „Po nábehu Kika Koštrnu to bolo len tak-tak. Loptu bral z čiary. Videl som, že nebude mať zmysel posúvať to do brány, tak som to skúsil zlomiť a bol z toho krásny gól,“ nadchýnal sa Lukáš po zápase, ktorý dáva Trnave šancu zabojovať o postup do skupinovej fázy.

Na snímke vľavo hráč Spartaka Lukáš Štetina v súboji s hráčmi Lechu.
Poliaci sa hnevajú: Rozhodujúci gól Trnavy nemal platiť, tu je dôkaz! Zobraziť článok

Štetinov gól by vo vyspelejších futbalových krajinách vysielali do zbláznenia. Možno sa stane jedným z kandidátov na Puskásovu cenu pre najkrajší gól roka. „Kiežby. Snažím sa však držať pri zemi. Takéto góly ma už nerozhodia. Podstatné je, že bol vypredaný štadión, vyhrali sme a na ihrisku sme dali do toho celé srdce. Bol to nádherný večer.“

Spartak hral v odvete proti favoritovi ako vymenený. S diváckou podporou sa zahryzol do súpera a postupne nahlodával jeho sebavedomie. Lech nedokázal potrestať jeho časté nepresnosti v rozohrávke, z ktorých pramenili ľahké straty lôpt. Vedúci gól Kelvina Oforiho do kabíny bol signálom k dokonaniu obratu. „Boli sme lepší ako v Poznani, kde som bol sklamaný z nášho výkonu. Doma sme to dokázali otočiť vďaka odvahe a srdcu. Pre mňa ako stopéra sú góly čerešničkou na torte. Dôležitý je postup a spôsob, ako sa nám to podarilo,“ zdôraznil štvornásobný slovenský reprezentant.

Priznal, že po problémoch z úvodu sezóny sa zdravotne cíti dobre a hrá najuvoľnenejšie v celej kariére. Môže vraj za to blízkosť domova a pohoda v rodine. Po piatich rokoch sa Spartak driape opäť do skupinovej fázy. V ceste mu stojí ukrajinský vicemajster Dnipro-1, ktorý hráva svoje zápasy v Košiciach. „Môže a aj bude to pre nás výhoda. Máme veľkú šancu postúpiť. Verím, že do Košíc príde veľa našich fanúšikov, ktorí sú rozlezení po celom Slovensku. Je to aj ich postup, za čo im patrí vďaka.“

Škrtel šalel v kotli a nevyhol sa pádu

Na štadióne nemohol chýbať ani Martin Škrtel, ktorý vlani v máji ukončil kariéru práve v drese Spartaka. Legendárny obranca hnal červeno-čiernych za postupom z VIP-ky, neskôr sa presunul do kotla, kde bol ako odtrhnutý z reťaze a nevyhol sa ani pádu. Po zápase prišiel do mixzóny, aby počas rozhovoru s novinármi podpichol Štetinu. „Čakal som všeličo, ale aby dal Štetina nožnicami gól? To skôr dá Weiss hlavičkou gól ako Štetina nožničkami,“ uťahoval si so smiechom. „Maťko, na konci kariéry ťa to naučím,“ kontroval úspešný strelec.

Na snímke vpravo hráč Trnavy Lukáš Štetina.
Škrtel prepadol Štetinu pri rozhovore: Skôr dá Weiss gól hlavou, ako ty nožničkami! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk