Schranz zažiaril v predkole Európskej ligy: Tréner Slavie vtipkoval na účet Slováka

Futbalista Slavie Praha Ivan Schranz (29) si sám nevie vysvetliť, prečo sa mu toľko darí vo veľkých pohárových zápasoch.
  • Zdroj: slavia.cz/Jan Malý

Futbalista Slavie Praha Ivan Schranz (29) si sám nevie vysvetliť, prečo sa mu toľko darí vo veľkých pohárových zápasoch.

Rodák z Bratislavy sa teší na odvetu v Košiciach, kde má Dnipro svoj domáci azyl v pohároch kvôli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu. "Hlavne (rodák z Košíc) Jakub Hromada sa teší asi najviac. Teším sa s ním, že nám trochu ukáže Košice. Hral som tam, ešte samozrejme na starom štadióne. Takže sa teším aj z toho pohľadu, že uvidím novú arénu. My Slováci sa tam budeme cítiť ako doma," doplnil Schranz.

Podľa trénera Henricha Trpišovského má Schranz veľkú výhodu, že je komplexná. "Ivan za dva roky v Slavii neuveriteľne vyspel. Je to obrovsky dôležitý hráč pre celý tím, je komplexný. Keď ho dám na ihrisko, viem, že svoje úlohy zvládne. Pre tieto zápasy je jednou z prvých volieb, zvládne každý post. Je nebezpečný vpredu a zodpovedný vzadu. Presne to chcete," uviedol kouč.

"Ivan má také rozmanité zakončenie. Má úžasnú biomechaniku pohybu, trajektóriu strely má nesmierne zaujímavú, ja jej hovorím schranzovka. U neho ide o čistotu kopu, vie dobre sklopiť nohu a krásne to trafiť. Keď vystrelí, lopta neplače, ale veselo si letí,“ vtipkoval Trpišovský.

Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík.
Pred odvetou je všetko otvorené! Gašparík po prehre v Poznani: Na TOTO sme si mali dať pozor Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk