Schranz zažiaril v predkole Európskej ligy: Tréner Slavie vtipkoval na účet Slováka

Futbalista Slavie Praha Ivan Schranz (29) si sám nevie vysvetliť, prečo sa mu toľko darí vo veľkých pohárových zápasoch.
  • Zdroj: slavia.cz/Jan Malý

Futbalista Slavie Praha Ivan Schranz (29) si sám nevie vysvetliť, prečo sa mu toľko darí vo veľkých pohárových zápasoch.

Proti Dnipru sa presadil v piatej a 38. minúte. "Pri prvom góle bol výborný center od Masopusta pred bránu. Bol som tiesnený jedným hráčom, podarilo sa mi to predtým nejako protečovať a zapadlo to do brány. Takže pekná akcia a výborný začiatok," popísal Schranz. "Pri druhom po rohovom kope prepadla lopta, niekto ju pretečoval. Ocitol som sa pred brankárom, tak som sa sústredil len na to, aby som to dobre trafil," doplnil Schranz.

Chvíľu myslel aj na hetrik, ktorý už dal v Slavii predvlani v júli pri víťazstve 3:1 v Tepliciach. "Je pravda, že keď som dal druhý gól, tak mi hlavou preblesklo, že možno ešte príde nejaká šanca a možno si zase zopakujem hetrik v Slavii. Ale po červenej karte som na to hneď prestal myslieť a sústredil sa na to, aby sme stav hlavne udržali, prípadne pridali ešte jeden gól. To sa podarilo," pochvaľoval si Schranz.

V Slavii často strieda posty. Dnes hral pravého krídelníka, po vylúčení Ogbua sa zatiahol do obrany. "Ak je nejaká pozícia, na ktorú by som si teraz netrúfol? Možno nie," usmial sa. "Ale asi by som nechcel, aby došlo k tomu, že by som musel chytať. Aj stopér je veľmi ťažký post, takže verím, že až tak ďaleko to nezajde. Ale keby bolo treba, som pripravený ísť kamkoľvek, kam ma tréner pošle," povedal Schranz.

Útočník Dávid Strelec po návrate do Slovana a prehre s Haifou: Z fanúšikov som mal zimomriavky! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk