Schranz zažiaril v predkole Európskej ligy: Tréner Slavie vtipkoval na účet Slováka

Futbalista Slavie Praha Ivan Schranz (29) si sám nevie vysvetliť, prečo sa mu toľko darí vo veľkých pohárových zápasoch.
  • Zdroj: slavia.cz/Jan Malý

Futbalista Slavie Praha Ivan Schranz (29) si sám nevie vysvetliť, prečo sa mu toľko darí vo veľkých pohárových zápasoch.

Dvadsaťdeväťročný slovenský univerzál prvými dvoma gólmi pomohol Pražanom k víťazstvu 3:0 nad Dniprom v úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy a nadviazal na svoje kľúčové góly z vlaňajšej úspešnej kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy.

Na tlačovej konferencii pripustil, že chvíľu myslel aj na hetrik, ale po vylúčení spoluhráča Igoha Ogbua sa už sústredil skôr na bezchybnú defenzívu. "Neviem, čím to je, že mi to v týchto zápasoch vychádza. Ten gól niekto vždy musí dať, dnes to vyšlo na mňa. Predtým to v lige ťahali gólovo ďalší chlapci. Hlavne som rád za výsledok, ale samozrejme aj za to, že sa mi podarilo skórovať. Vydobyť si možno nejaké sebavedomie, nejaké tie body urobiť. Je to veľmi dobrý výsledok do odvety az toho máme radosť," povedal Schranz po svojich prvých góloch v sezóne.

Slovenský univerzál bol hlavnou streleckou oporou Slavie už v minuloročnej kvalifikácii Konferenčnej ligy. Dal víťazný gól proti Panathinaikosu Atény a následne postupovým gólom v predĺžení proti Rakówu Čenstochová poslal Pražanov do hlavnej fázy. Predvlani sa trafil aj v kľúčovom zápase skupiny proti Unionu Berlín a presadil sa tiež potom vo vyraďovacej časti proti Fenerbahce Istanbul.

Výkonnostne sa zasekol aj kapitán Zsolt Kalmár (v strede).
DAC zrejme príde o jedného z ťahúňov: Odchádza miláčik tribún? Zobraziť článok

"Možno mi tie veľké zápasy sedia. Dnes mi to vyšlo, ale pre nás je vlastne každý zápas v Slavii veľký a dôležitý. Nerobíme v tom rozdiely. Takže by som to nerozdeľoval, že niektoré stretnutia sú dôležitejšie ako iné," poznamenal Schranz.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk