Jubilejnú medailu pre slovenskú atletiku vybojovalo známe meno: Ruffíni junior pridal bronz do rodinnej zbierky

Cenný kov, ktorý potešil a prekvapil. Aj toho, ktorý sa oň postaral! Na 27. juniorských ME v Jeruzaleme vybojoval v posledný deň bronz ...

Cenný kov, ktorý potešil a prekvapil. Aj toho, ktorý sa oň postaral! Na 27. juniorských ME v Jeruzaleme vybojoval v posledný deň bronz v skoku do výšky 19-ročný Róbert Ruffíni mladší.

Fotogaléria

Prekvapením je jeho medaila aj preto, lebo mal spomedzi štrnástich finalistov najslabší osobný rekord. Tento úspech ho hádam presvedčil, že atletiku má v génoch.

Ruffíni mladší totiž roky delil svoje snaženie sa medzi alpské lyžovanie a atletiku. Z bielych svahov má 5. miesto z MS žiakov v obr. slalome a 6. v slalome, no medaily zbiera len vo výškarskom sektore, v ktorom žiaril aj jeho otec a tréner Róbert Ruffíni starší. Ten stále drží slovenský rekord vonku výkonom 234 cm z roku 1988 a aj v hale (232 cm)!

Syn otca napodobnil, otec vybojoval na rovnakom podujatí, ale ešte v roku 1985 v Cottbuse striebro v skoku do výšky.

„Som neskutočne šťastný, ani neverím, čo sa to dnes stalo… Pýtal som sa aj ostatných, či je to vôbec pravda… Neviem, neviem, čo mám povedať. Vedel som, že môžem skákať vysoko. Ráno som sa cítil veľmi dobre. Vyšla mi rozcvička aj rozcvička na štadióne bola celkom fajn," vyjadril sa Róbert Ruffíni mladší."

"Trochu mi trvalo dostať sa do tempa, ale od prvého pokusu na 205 cm som lietal vysoko. Preto ešte raz škoda, že nepadlo aj 218…” vyznal sa Robo, pre ktorého to bol už druhý medzinárodný úspech v Jeruzaleme." V roku 2018 tam získal ako 14-ročný striebro na medzinárodných detských hrách!

Robo predviedol na štadióne Givat Ram súťaž ako z rozprávky: 205, 210, 212 (osobný rekord) i 215 cm (osobný rekord) prekonal na prvý raz. Nad jeho sily bolo potom už len 218 cm. Ruffíniho bronz je o to cennejší, že od konca mája pre natrhnutý väz v členku nesúťažil.

Radosť má i Robov otec Róbert Ruffíni starší, ktorého srdce musí plesať, že syna presvedčil, aby si vybral „jeho“ skok do výšky a želá mu, aby sa mu splnilo to, o čom sníva. A to, že „preskočí“ otca. Má vraj na to všetky predpoklady!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});