Exbrankár Lechu Poznaň Dominik Holec: Trnava musí ísť na 110 %!

Pozná poľský klub ako svoje topánky! Slovenský brankár Dominik Holec (29) len nedávno skončil polročné hosťovanie v Lechu Poznaň, ktorý ...

Pozná poľský klub ako svoje topánky! Slovenský brankár Dominik Holec (29) len nedávno skončil polročné hosťovanie v Lechu Poznaň, ktorý dnes hostí Spartak Trnava v prvom zápase 3. predkola Konferenčnej ligy. Favorizovaný poľský tím to dotiahol vlani až do štvrťfinále súťaže.

Fotogaléria

Holec odišiel v zime na hosťovanie zo Sparty Praha do Lechu, ale počas jari stál v bránke jediný raz.

„Som voľný hráč. Posledný polrok nebol ideálny, o to je situácia teraz ťažšia. Agent mi hľadá nový angažmán. Už mi chýba denný režim s mužstvom, na ktorý som bol dlhé roky zvyknutý. Verím, že príde niečo, kvôli čomu sa oplatilo čakať,“ povedal Dominik pre Nový Čas.

Holec rešpektoval rozhodnutia trénera, ktorý aj po nevydarených zápasoch podržal domáceho brankára Filipa Bednarka. Ten sa mu odvďačil za dôveru dobrými výkonmi.

Bývalý brankár NHL Dominik Hašek
V národnom tíme nemáš čo hľadať, ty idiot! Hašekov konflikt naberá na obrátkach Zobraziť článok

„Dohoda medzi mnou, agentom, športovým riaditeľom a majiteľom však bola diametrálna iná. Tvrdili niečo, čo sa potom nezhodovalo s realitou. Sklamanie je veľké. Zo začiatku som mal dobrý pocit, potom to išlo dole vodou.“

Trnava bude mať podľa neho v tomto dvojzápase ťažký život. Lech patrí k poľskej špičke.

„Má veľa individualít, ktoré sú dlhšie pokope. Štadión s kapacitou vyše 40-tisíc miest nebude vypredaný, príde okolo 20-tisíc ľudí, no Spartak bude mať čo robiť, aby obstál. Musí podať 110-percentný výkon, ak chce pomýšľať na dobrý výsledok.“

Fanúšikovia Sparty Praha. (ilustr. foto)
Konflikt Sparty v Kodani: Policajti zadržali 39 českých fanúšikov, Dáni rozbili autobus Zobraziť článok

Hodnota poľského tímu je 33 miliónov eur, víťaza Slovenského pohára len 7 miliónov. Hra Lechu sa krúti okolo drahých legionárov.

„Švédsky stredopoliar Kalström patrí k najlepším hráčom Ekstraklasy. Jeho krajan Ishak je útočník-zabijak. Má skvelý výber miesta a výborné zakončenie. O Nórovi Veldem sa špekulovalo, že ho predajú do väčšieho klubu,“ uzavrel Holec.

3. predkolo KL

Poznaň - Trnava

Dnes o 20.00 hod.

PP RTVS Šport

Zakladateľ spoločnosti Niké Otto Berger.
Založil známu stávkovkú spoločnosť: Zomrel zakladateľ Niké Otto Berger (†85) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});