Basketbalový darček za postup: Slováci dostali najlepší tím sveta

Slovenská mužská basketbalová reprezentácia sa predrala z predkvalifikácie ME a teraz má šancu po prvýkrát v histórii postúpiť na veľké ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská mužská basketbalová reprezentácia sa predrala z predkvalifikácie ME a teraz má šancu po prvýkrát v histórii postúpiť na veľké podujatie. Žreb riadnej kvalifikácie sa však s ňou nemaznal a zverenci chorvátskeho trénera Aramisa Nagliča (57) nastúpia proti úradujúcim majstrom sveta zo Španielska.

FOTOGALÉRIA: SR basket

Tí sú aj rebríčkovo najlepším tímom sveta. Úradujúci majstri Európy Španieli majú zlato vo svojej zbierke aj z rokov 2011, 2015 a 2019. Jednu z historicky najlepších krajín z pohľadu medailových úspechov na kontinente by mala reprezentácia Slovenska vyzvať premiérovo v súťažnom zápase. Okrem toho sa stretneme v C-skupine aj s Lotyšskom a Belgickom. Keďže Lotyši sú spoluorganizátorom šampionátu, z našej skupiny postúpia iba dvaja. Reálne sa tak črtá, že v priamom súboji o postup si to rozdáme s Belgičanmi.

Slovenskí basketbalisti prešli predkvalifikačnou skupinou ako nôž maslom.
Spanilá jazda slovenských basketbalistov: V predkvalifikácii nenašli žiadneho premožiteľa! Zobraziť článok

„V našej skupine to bude náročné. Buďme realisti, sme v nej outsider, ale aj outsideri majú niekedy šancu. Prvý zápas doma s Belgickom bude veľmi dôležitý, rozhodne, či budeme, alebo nebudeme v kvalifikácii hrať so šancou na postup. Máme teraz čas naštudovať si jednotlivé reprezentácie, hráčov. Pripravíme sa najlepšie, ako môžeme, a ideme bojovať. Nikdy sa neoplatí prehrávať dopredu,“ povedal Naglič k žrebu pre web basketaliga.sk.

Program SR v kvalifikácii

22. 2. 2024: SR - Belgicko

25. 2. 2024: Lotyšsko - SR

22. 11. 2024: SR - Španielsko

25. 11. 2024: Španielsko - SR

20. 2. 2025: Belgicko - SR

23. 2. 2025: SR - Lotyšsko

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});