Weiss vyslal smerom k fanúšikom jasný signál: Nastúpi proti Haife aj Dávid Strelec?

Futbalistov Slovana Bratislava čaká v stredu náročný súboj v 3. predkole Ligy majstrov. V úvodnom domácom zápase proti izraelskému tímu ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Futbalistov Slovana Bratislava čaká v stredu náročný súboj v 3. predkole Ligy majstrov. V úvodnom domácom zápase proti izraelskému tímu Maccabi Haifa (20.30 h) chcú uhrať výsledok, ktorý by im dával šancu do odvety.

Kormidelník slovenského majstra potvrdil, že okrem Strelca a Róberta Polievku má Slovan záujem aj o ďalšieho reprezentanta Tomáša Suslova: "Je to jeden z hráčov, po ktorom sa na trhu obzeráme. Riešime to, ale to je trochu ťažšie. Má dlhodobý kontrakt, ale klub mu hľadá miesto. Uvidíme, čo sa nám podarí."

Slovan sa proti Haife stretne v pohárových súťažiach po prvý raz. Tréner "belasých" má mužstvo dobre zmapované. "Majú obrovskú kvalitu, ale keď máme disciplínu, tak vieme neuveriteľné veci. Verím, že uhráme taký výsledok, ktorý nám dá šancu do odvety. Veľmi sa tešíme na vypredaný štadión, na emóciu, na dobrého súpera. Sledujem svetový i európsky futbal, môj bývalý športový riaditeľ v Almaty trénoval v Izraeli. Mám dosť informácií. Sledoval som aj MS do 20 rokov a videl som, aký urobili Izraelčania progres. Haifa má skvelé individuality. Pamätám si ich zápasy vlani v Lige majstrov, futbal majú založený na krátkych prihrávkach, ich kapitán Tjaronn Chery by mohol pokojne hrať aj za Barcelonu. Má skvelú ľavú nohu, je režisér hry. Majú dobrých hráčov, ale ja verím, že my budeme mať takých istých."

Slovanu však bude chýbať Vladimír Weiss mladší, ktorý bude stáť pre tri žlté karty. "Jeho futbalové kvality budeme musieť nahradiť väčšou bojovnosťou. Dlho sa pripravujeme, máme súpera dobre odsledovaného, vieme o ich skvelých veciach, ale každý tím má aj slabšie stránky. Uvidíme, kto z koho a verím, že nás poženú dopredu diváci. Väčšinu zápasu budeme hrať asi bez lopty, lebo máme typologicky iných hráčov, ale verím, že postavíme takú zostavu, ktorá bude úspešná. Budeme musieť aj dobre brániť. Musíme uhrať dobrý výsledok. Budeme hrať odvážne, to môžem ľuďom sľúbiť. Budeme chcieť dať gól, budeme chcieť vyhrať," dodal Weiss starší.

Juraj Kucka z ŠK Slovan Bratislava (v popredí) sa teší zo streleného gólu.
Kucka hodnotí šance Slovana v Lige majstrov: TOTO je náš veľký sen! Prehovoril aj o konci kariéry Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk