Na cyklistickej olympiáde v nedeľu prvý deň „D“: Posledná šanca Petra Sagana na štvrtý titul!

Cyklistický megasviatok v Glasgowe, kde má pre Slovensko dva dni „D“. Ten prvý už v nedeľu, keď sú na programe preteky Elite mužov a ...
  • Zdroj: TASR

Cyklistický megasviatok v Glasgowe, kde má pre Slovensko dva dni „D“. Ten prvý už v nedeľu, keď sú na programe preteky Elite mužov a na nich čaká Petra Sagana (33) posledná šanca na zisk štvrtého titulu majstra sveta.

„Keď som mal 18 rokov, bol som rád, že už nemusím chodiť do školy. Nechcel som sa vrátiť. Teraz mám 33 a nechcem sa vrátiť ani k cyklistike. Užil som si to, ale stačilo,“ napísal na svojom profile.

Sagan medzi najväčších ašpirantov na víťazstvo tentoraz nepatrí. Zaiste preto, lebo jeho výsledky už nie sú také skvelé ako v minulosti. Potvrdil to aj rok 2023, keď skončil 13-krát v prvej desiatke jazdcov, raz zvíťazil – v poslednom štarte pred MS, a to na podujatí Axion Lugano Summer Ride vo Švajčiarsku, kde sa presadil po špurte štvorčlennej skupiny, a dvakrát bol druhý. A to v 4. etape na januárových pretekoch Vuelta a San Juan a na majstrovstvách Slovenska.

Peter Sagan má za sebou svoju poslednú Tour de France.
Peter Sagan pred svojím posledným štartom na MS: Myslím, že to bude hlavne o šťastí Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk