Na cyklistickej olympiáde v nedeľu prvý deň „D“: Posledná šanca Petra Sagana na štvrtý titul!

Cyklistický megasviatok v Glasgowe, kde má pre Slovensko dva dni „D“. Ten prvý už v nedeľu, keď sú na programe preteky Elite mužov a ...
  • Zdroj: TASR

Cyklistický megasviatok v Glasgowe, kde má pre Slovensko dva dni „D“. Ten prvý už v nedeľu, keď sú na programe preteky Elite mužov a na nich čaká Petra Sagana (33) posledná šanca na zisk štvrtého titulu majstra sveta.

 A to na podujatí, ktoré sa zapíše do histórie ako najvýnimočnejšia cyklistická akcia. Na jednom mieste sa totiž bude bojovať vo väčšine cyklistických disciplín, ktorých je požehnane. Za jedenásť dní spoznáme nielen nových majstrov sveta vo viac ako 160 disciplínach, ale aj držiteľov olympijských miesteniek.

FOTOGALÉRIA: Posledná šanca Petra Sagana na štvrtý titul!

Dva dni „D“ sú samozrejme viazané na štarty našej cyklistickej pýchy! V nedeľu čakajú rodáka zo Žiliny, ktorému ležal svet pri nohách v rozpätí rokov 2015, 2016 a 2017, keď ako prvý v histórii získal za sebou tri tituly svetového šampióna v najsledovanejších pretekoch programu MS – pretekoch Elite mužov!

V Glasgowe ho čaká posledný šampionát v kariére na ceste, ale aj dôležitý štart v horskej cyklistike, v ktorej túži štartovať na budúcoročnej olympiáde v Paríži. Dôležitý preto, lebo iba na tomto šampionáte bude mať 16. augusta šancu vybojovať si právo štartu vo svojej disciplíne XCO vo francúzskej metropole.

Trináste MS

V Glasgowe to bude pre Petra Sagana trinásty štart na majstrovstvách sveta. Trojnásobný majster sveta sa najskôr predstaví v cestných pretekoch, v ktorých by si mohol zaspomínať na svoje zlaté časy v r. 2015, 2016 a 2017 a opäť niečo vyviesť súperom, ktorých mená sa spomínajú medzi favoritmi.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});