Trnavčania vnímajú kvalitu súpera, Daniel s ním nemá dobré skúsenosti

V bránke trnavského Spartaka odchytal odvetný zápas 2. predkola Európskej konferenčnej ligy s Audou Dominik Takáč.
  • Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V bránke trnavského Spartaka odchytal odvetný zápas 2. predkola Európskej konferenčnej ligy s Audou Dominik Takáč.

Dvadsaťštyriročný brankár sa vrátil medzi tri žrde po dlhšej odmlke, v uplynulých dňoch ho limitovali problémy s kolenom.

"Cítil som sa v stretnutí dobre, som rád, že koleno drží a môžem opäť chytať," povedal Takáč. "Po dlhšom čase som chytal vážny zápas, som rád, že sa nám ho podarilo zvládnuť. Veľa roboty som nemal, chalani to výborne odbojovali a plnili veci, čo sme si povedali v kabíne. Na súpera taktika platila, vyústilo to do troch gólov a potom sa už len dohrávalo. Možno akurát na konci pri góle škoda straty lopty. Dôležité ale je, že sme postúpili," vravel Takáč.

Súper Spartaka v treťom predkole Lech Poznaň pred dvoma rokmi vyhral poľskú ligu, v minulej sezóne stroskotal v Európskej konferenčnej lige až vo štvrťfinále na neskoršom finalistovi Fiorentine. Teraz vyradil litovský Kauno Žalgiris po víťazstvách 3:1 a 2:1. "Budeme sa snažiť na nich čo najlepšie pripraviť. Na takom veľkom a možno aj vypredanom štadióne to bude veľký zápas pre nás všetkých. Viem, že za Lech hrá Portugalčan Joel Pereira, ktorý pôsobil aj v Spartaku a v minulej sezóne hrával za klub pravidelne. Poliaci budú kvalitným protivníkom, nebude to žiadna sranda," dodal Takáč.

Stredopoliar Roman Procházka a krídelník Erik Daniel hrávali Ekstraklasu a vedia, že Lech bude náročné sústo. "V Poznani vždy bola dobrá kulisa, ide o kvalitného súpera, majú tam šikovných cudzincov. Je to jedno z najlepších poľských mužstiev. Bude to ťažké, ale teším sa na to, aj na atmosféru a krásny štadión," uviedol Procházka. "S Lechom sme počas môjho pôsobenia v Zaglebie Lubin dvakrát prehrali, takže nemám s nimi dobré skúsenosti. Je to silné mužstvo, budeme mať čo robiť. Na štadióne bolo vtedy 35-tisíc ľudí, fanúšikovia budú prínosom dvojzápasu," doplnil Daniel.

Na snímke tréner Vladimír Weiss st. a hráči Slovana sa tešia po strelení gólu na 2:0.
Pred duelmi 3. predkola Ligy majstrov sa bývalí hráči Slovana zhodli: S Maccabi to bude drina! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});