Pred duelmi 3. predkola Ligy majstrov sa bývalí hráči Slovana zhodli: S Maccabi to bude drina!

Futbalový Slovan láka! Za necelý deň predal vyše 10 000 vstupeniek na domáci zápas

Futbalový Slovan láka! Za necelý deň predal vyše 10 000 vstupeniek na domáci zápas

Fotogaléria

Hoci najvyššia súťaž v krajine súpera belasých štartuje až koncom mesiaca, postup do tretieho predkola jeho posledného víťaza povzbudil. Maccabi je na európskej pohárovej scéne etablovaným tímom. V uplynulom ročníku sa prebojoval až do skupiny Ligy majstrov, kde však veľa vody nenamútil. V tvrdej konkurencii uhral iba jediné víťazstvo a utrpel päť prehier (s Paris SG 1:3 a 2:7, s Benficou Lisabon 0:2 a 1:6, s Juventusom 1:3). S tromi bodmi a so skóre 7:21 obsadil posledné 4. miesto.

Najdrahšou hviezdou tímu s trhovou hodnotou 21 miliónov eur je 30-ročný ofenzívny stredopoliar Dia Saba. Skúsený Izraelčan, ktorý hral pred príchodom Cristiana Ronalda dva roky v saudskoarabskom klube Al-Nassr, má cenovku 3,5 milióna eur.

Mužstvo z prístavného mesta sa pred sezónou posilnilo o nemeckého útočníka Erika Šuranova, ktorý prišiel z Norimbergu za milión eur. Za pol milióna kúpil Maccabi z talianskej Spezie ľavého krídelníka Sufa Podgoreana, ktorý v Haife vlani hosťoval.

Aj Slovan plánuje ešte pred týmto dvojzápasom posilniť káder. Najmä o stredného útočníka, ktorý by zvýšil konkurenciu na hrote a strieľal góly. Najviac sa skloňuje meno banskobystrického kanoniera Róberta Polievku, kluby sa však doteraz nedohodli na výške odstupného. V zákulisí sa spomínala suma 500 000 eur plus bonusy, no Dukla žiada údajne viac. Pre belasých je citeľnou strata kapitána a duše tímu Vladimíra Weissa, ktorý videl v odvete proti Zrinjski Mostar tretiu žltú kartu a v stredu hrať nemôže.

Na snímke zľava Marek Bartoš (Podbrezová) a Róbert Polievka (Banská Bystrica) počas 1. kola futbalovej Niké ligy MFK Dukla Banská Bystrica - FK Železiarne Podbrezová
Prestúpi Polievka k belasým? Aké iné ponuky mal na stole? Odpovedá Robov agent Zobraziť článok

Za dobré platy čakám dobrý futbal

Jaroslav Timko (57), exútočník belasých: "Slovan čaká náročný dvojzápas proti oveľa ťažšiemu súperovi, ako mal doteraz. Pre fanúšika je to atraktívny protivník. Teraz sa ukáže sila Slovana. Maccabi trochu sledujem. V izraelskej lige zdoláva jeden tím za druhým. Slovan však môže podceniť, čo by mohli chalani využiť. Sú dobre platení, tak nech predvedú, že vedia hrať futbal. Podľa mňa sa izraelský tím štýlom hry približuje k Olympiakosu Pireus."

Postupové šance Slovana: 70 %

Haifa prijateľnejšia ako Tiraspoľ

Stanislav Šesták (40), bývalý útočník: "Haifa je prijateľnejším súperom, ako by bol moldavský Šerif Tiraspoľ. Stále je to protivník ťažkého kalibru. Beriem to ako väčšiu šancu pre Slovan, ktorý je oproti vlaňajšku na vyššej úrovni z pohľadu kádra, skúseností i posíl. Veľkým hendikepom bude v domácom zápase absencia kapitána Weissa, ktorý videl žltú kartu za hlúposť. Jeho kreativita a konštruktívnosť budú mužstvu chýbať. Tipujem vyrovnaný dvojzápas."

Postupové šance Slovana: 55 %

Chce to dva stopercentné výkony

Tomáš Medvěd (49), niekdajší útočník: "Slovan čaká nevyspytateľný súper. Ťaží najmä z progresu mládežníckeho futbalu. Doma bude veľmi nepríjemný. Má dobré ročníky hráčov. Dúfam, že Slovan podá dva stopercentné výkony a urputne sa pobije o postup. Vieme, že doma predvádza kostrbatú hru. Možno sa to zmení a Maccabi zaskočí. Hráme na postup. Treba urobiť maximum pre dosiahnutie solídnej pozície pred odvetou. Očakávam veľkú fušku."

Postupové šance Slovana: 65 %

 

Maccabi Haifa

Hodnota kádra: 21 mil. €

Najdrahší hráč: Dia Saba - 3,5 mil. €

Počet legionárov: 9

Počet reprezentantov: 12

Vekový priemer: 25 rokov

Tréner: Messay Dego (37)

Úspechy: majster Izraela (15x), víťaz Izraelského pohára (6x), skupina Ligy majstrov (3x), skupina Európskej ligy (2x), skupina Konferenčnej ligy (1x)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});