Útočník St. Louis Dalibor Dvorský o svojej budúcnosti: Ešte rok budem hrať vo Švédsku

Už sa mu dýcha lepšie a sústredí sa na novú sezónu. Reč je o slovenskej draftovej jednotke Daliborovi Dvorskom (18), po ktorom v 1. kole ...
  • Zdroj: TASR

Už sa mu dýcha lepšie a sústredí sa na novú sezónu. Reč je o slovenskej draftovej jednotke Daliborovi Dvorskom (18), po ktorom v 1. kole z desiatej priečky siahol tím NHL St. Louis Blues. Už s ním aj podpísal nováčikovský kontrakt. Šikovný útočník prezradil Novému Času, čo všetko absolvoval po júnovom drafte a aj to, kde bude v budúcej sezóne pôsobiť.

FOTOGALÉRIA: Dalibor Dvorský o svojej budúcnosti

To, čo zámorskí odborníci avizovali, sa napokon na drafte v Nashville aj potvrdilo. Talentovanému slovenskému útočníkovi Daliborovi Dvorskému predpovedali umiestnenie v TOP 10 a práve jeho meno zaznelo z desiatej pozície. „Som rád, že mám už draft za sebou a všetky tie stresy zo mňa opadli. Teraz sa už naplno môžem sústrediť na novú sezónu,“ povedal na úvod pre náš denník zvolenský rodák.

Nela Lopušanová zažiarila na nedávnych MS do 18 rokov.
Nela Lopušanová neprestáva udivovať: Hokejový svet ohúrila ďalšou gólovou parádou Zobraziť článok

Dobrý dojem

Na otázku, čo všetko stihol absolvovať od draftu, odvetil: „Hneď po drafte som strávil päť dní v St. Louis, kde som sa zúčastnil na kempe, ktorý na mňa urobil veľký dojem. Rovnako ako aj celá organizácia klubu. V tréningovej hale, zhruba dvadsať minút od mesta, sme mali dva tréningy denne, z toho vždy jeden modelovaný zápas,“ vyjadril sa Dalibor. „Po návrate na Slovensko som pokračoval v letnej príprave vo Zvolene a už o pár dní odlietam do Švédska.“

Vedenie St. Louis sa rozhodlo, že šikovný útočník bude pokračovať aj naďalej vo svojom rozvoji v Škandinávii, kde bude obliekať dres IK Oskarshamm, ktorý pôsobí v najvyššej švédskej lige. „Áno, budem hrať najvyššiu súťaž SHL a urobím maximum, aby som napredoval,“ reagoval Dalibor, ktorý ešte nevie, či začiatkom septembra absolvuje v St. Louis aj hlavný predsezónny kemp. „To sa ešte dozviem.“ Dvorský si tento rok doprial oveľa skôr oddych ako po minulé roky. „Na dovolenke som bol po aprílovom svetovom šampionáte do 18 rokov, keďže som vedel, že ma čaká nabité leto ohľadne draftu. Bol som na pár dní v Turecku, kde som si dobre oddýchol,“ prezradil Dvorský.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});