Ukrajinská šermiarka Oľha Charlanová: Za poníženie Rusky jej ďakujú vojaci z frontu

Nevraživá nálada sa už dávno presunula z bojísk aj na športoviská! Predvčerom rozvírila hladinu ukrajinská šermiarka Oľha Charlanová, ...
  • Zdroj: instagram OCH

Nevraživá nálada sa už dávno presunula z bojísk aj na športoviská! Predvčerom rozvírila hladinu ukrajinská šermiarka Oľha Charlanová, ktorá si po víťazstve v súťaži v šabli odmietla podať ruky s ruskou súperkou Annou Smirnovovou (23) štartujúcou pod neutrálnou vlajkou.

FOTOGALÉRIA: Charlanová

Doplatila na to vylúčením z MS v Miláne, ale pre krajanov sa stala hrdinkou! Štvornásobná majsterka sveta vyhrala nad Smirnovovou 15:7. Jej tréner tvrdí, že mali dohodu s gréckym prezidentom Medzinárodnej šermiarskej federácie Emmanuelom Katsiadakisom, že namiesto podania rúk sa môže pozdraviť aj dotykom čepelí.

„Myslela som si, že jeho slovo má váhu, ale zrejme nie. Táto federácia sa nikdy nezmení. Dúfam, že šermiarsky svet to pochopí,“ skonštatovala Ukrajinka, ktorá neuspela ani s odvolaním proti tomuto verdiktu.

Ukrajinka Olha Charlanová odchádza po výhre v šabli nad Ruskou Annou Smirnovou, ktorá štartuje pod neutrálnou vlajkou na MS v šerme v Miláne.
Charlanová po diskvalifikácii na MS: Nikdy si nepodám ruku s Ruskami Zobraziť článok

„Najskôr som sa zrútila, ale potom mi začali prichádzať povzbudivé správy z celého sveta. Najviac ma dojali správy od našich chlapov na fronte, ktorí tam bojujú za našu slobodu,“ uviedla následne vo videovyhlásení.

Smirnovovej vyčítala napríklad aj to, že je aktívnou podporovateľkou konfliktu, vedenia Ruska a jej brat je v armáde a vedie tiež okupačnú vojnu na Ukrajine. Zdolaná šermiarka čakala na svoju premožiteľku priamo na planši 50 minút, aby mohla podľa regulí ukončiť tento zápas pozdravom, ale nedočkala sa.

 

asdsfsdfsdfsfsddffsfsdfsdfsdfsdfsdfsd

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk