Je rozhodnuté! Kto bude vysielať hokejovú extraligu?

Priame prenosy zo zápasov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bude v sezóne 2023/2024 prinášať súkromná televízna stanica JOJ Šport ...
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Priame prenosy zo zápasov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bude v sezóne 2023/2024 prinášať súkromná televízna stanica JOJ Šport a nie verejnoprávna RTVS ako doposiaľ.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojom webe informoval, že vďaka partnerstvu so spoločnosťou Slovenská produkčná poskytne JOJ Šport okrem extraligy aj prenosy z nižšej SHL, Slovenského pohára v hokeji, majstrovstiev sveta hokejistov do 18 i do 20 rokov, turnaja Hlinka Gretzky Cup i ďalších reprezentačných podujatí.

"Spoluprácu s JOJ Šport sme si vyskúšali už v predchádzajúcich sezónach. Vďaka nej sa na televízne obrazovky dostali zápasy SHL, mládežníckych reprezentácií, projektu SR "18" v druhej najvyššej súťaži či súboje Slovenského pohára, ktoré dovtedy chýbali v televíznej ponuke na našom trhu. Máme radosť, že spolupráca sa rozširuje aj o vysielanie extraligy seniorov,“ oznámil generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo na zväzovom webe.

JOJ Šport doteraz vysielala iba stretnutia druhej najvyššej súťaže SHL, po novom vlastní aj práva na extraligu. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa v polovici júna ohradil voči tomu, akým spôsobom SZĽH rozhodol o pridelení vysielacích práv na hokejovú extraligu. Podľa RTVS vysielacie práva v zmysle existujúcej zmluvy medzi RTVS a Asociáciou profesionálnych hokejových klubov (APHK) mal dostať telerozhlas.

SZĽH však argumentoval, že vlastníkom práv nie je APHK, ale práve zväz a asociácia preto nemohla aplikovať predĺženie spolupráce. SZĽH sa na spolupráci dohodol s televíziou JOJ, do ktorej portfólia spadá aj JOJ Šport. Podľa RTVS sa zväz údajne ešte v roku 2021 dohodol s TV JOJ, že na tri sezóny od leta 2023 s opciou na ďalších päť ročníkov bude vlastníkom spomenutých práv TV JOJ. Kluby vraj preferovali telerozhlas, no zväz ponechal priestor na dohodu medzi televíziami.

Realizačný tím slovenskej reprezentácie do 18 rokov zverejnil nomináciu na Hlinka Gretzky Cup.
Slováci zverejnili nomináciu na Hlinka Gretzky Cup: Trio hráčov s ročníkom narodenia 2007 Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk