Ďalšia tragédia vo svete cyklistiky: Pri pretekoch zomrel iba 17-ročný pretekár

Po páde v piatkovej prvej etape medzinárodného juniorského cyklistického závodu UCI zomrel 17-ročný taliansky pretekár.
  • Zdroj: iStock

Po páde v piatkovej prvej etape medzinárodného juniorského cyklistického závodu UCI zomrel 17-ročný taliansky pretekár.

Rakúski usporiadatelia oznámili, že napriek všetkej snahe lekárov podľahol v nemocnici následkom vážnych zranení. K tragickej udalosti došlo len päť týždňov po tom, ako za podobných okolností zahynul švajčiarsky profesionál Gino Mäder pri pretekoch Okolo Švajčiarska.

Taktiež taliansky mladík spadol pri zjazde. Osudnou sa mu podľa usporiadateľov stala ťahaná ľavotočivá zákruta, k pádu došlo bez cudzieho pričinenia. "O niekoľko sekúnd sa ocitol v starostlivosti lekárov a pre ťažké zranenia bol prevezený vrtuľníkom do lineckej Keplerovej univerzitnej kliniky. Napriek perfektne fungujúcej záchrannej práci a všetkej snahe lekárov v noci po prevoze svojim vážnym zraneniam podľahol," uviedli usporiadatelia na webe pretekov.

Piatková etapa bola zastavená a preteky, ktoré mali trvať do nedele, organizátori zrušili. Na štarte bolo 140 jazdcov vo veku 17 až 19 rokov z Európy i zo zámoria vrátane českej stajne Roman Kreuziger Cycling Academy. Usporiadatelia pre tímy zabezpečili starostlivosť psychológov z krízového centra hornorakúskeho Červeného kríža, uviedol šéf organizačného tímu Paul Resch.

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Peter Sagan pred poslednými etapami: Som rád, že už je skoro koniec Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});