Spoveď bývalej českej hviezdy NHL: Bolo to desivé, musel som na liečenie!

Bývalý český reprezentačný obranca a hráč NHL Ladislav Šmíd (37) priznáva, že prechádzal temným obdobím a po desivom zážitku musel vyhľadať ...
  • Zdroj: instagram LŠ

Bývalý český reprezentačný obranca a hráč NHL Ladislav Šmíd (37) priznáva, že prechádzal temným obdobím a po desivom zážitku musel vyhľadať odbornú pomoc. Najlepšia vec v mojom živote!

Bývalý český reprezentačný obranca Ladislav Šmíd (37) priznal v príspevku na sociálnej sieti twitter, že prešiel temným obdobím a až po desivom zážitku sa rozhodol vyhľadať odbornú pomoc. Reagoval tak na incident útočníka Alexa Galchenyuka, s ktorým Arizona Coyotes rozviazala zmluvu len 12 dní po jej podpise. Dôvodom bola dopravná nehoda v opitosti a následné urážky a vyhrážanie policajtom.

„Bohužiaľ sa musí stať niečo zlého, aby sme si uvedomili, že sme len ľudia a potrebujeme pomoc druhých," otvoril sa Šmíd v príspevku na twitteri. „Pred niekoľkými mesiacmi sa stalo niečo zlého, mňa a mojich blízkych to skutočne vydesilo. Až vtedy som si uvedomil, že potrebujem pomoc," priznala bývalá draftová deviatka NHL.

Marián Gáborík skončil na nemocničnom lôžku.
Gáborík vo veľkých bolestiach: Skončil na nemocničnom lôžku! Čo sa exhokejistovi stalo? Zobraziť článok

„Požiadať o pomoc bola tá najlepšia a najstatočnejšia vec, akú som kedy urobil. Zachránilo mi to život! Nikdy som sa necítil lepšie a moje vzťahy s rodinou, najmä s manželkou a deťmi, nikdy neboli lepšie," pochvaľuje si bývalý obranca, ktorý v zámorskej profilige odohral 583 stretnutí v dresoch Edmontonu a Calgary.

„Chvíľu som bol na skutočne temnom mieste, ale existuje cesta, ako z toho von, stačí požiadať o pomoc. Naozaj to stojí za to. Som rád, že si to Alex uvedomil. Vďaka NHLPA za podporu!," dodal dvojnásobný účastník majstrovstiev sveta, ktorý sa raz predstavil aj na olympiáde.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});