Pogačar s Vingegaardom riešia doping: Verte nám, sme naozaj čistí

Vyjadril sa aj on! Po tom, ako citlivú tému o dopingu načal Jonas Vingegaard (26), prispel do konverzácie aj jeho najväčší rival Tadej ...
  • Zdroj: getty images

Vyjadril sa aj on! Po tom, ako citlivú tému o dopingu načal Jonas Vingegaard (26), prispel do konverzácie aj jeho najväčší rival Tadej Pogačar (24).

FOTOGALÉRIA: Cyklistika

Všetkým neprajníkom, ktorí dve najväčšie hviezdy Tour de France označujú za podvodníkov, poslal jasný odkaz: „Rozumiem, že ľudia sa na to pýtajú, pretože jazdíme rýchlo, ale verte nám, sme naozaj čistí!“

Jonas Vingegaard dominantným spôsobom triumfoval v utorňajšej 16. etape Tour de France.
Absolútna dominancia Vingegaarda! Pogačar zaostal o vyše minútu a pol Zobraziť článok

Počas pondelkového dňa oddychu na Tour zorganizoval Pogačar tlačovú konferenciu, na ktorej sa rozoberala aj téma dopingu. „Túto otázku dostávam každý rok,“ začal svoje rozprávanie hviezdny Slovinec. „Nevidím rozdiel oproti iným rokom. Jazdíme rýchlo, každú etapu ideme naplno. Chápem, že ľudia kladú otázky kvôli tomu, čo sa stalo v minulosti, sú znepokojení a úplne tomu rozumiem. Navyše, prekonávame rôzne rekordy, takže je dobré, že fanúšikovia kladú otázky. Verte nám však, keď vám úprimne hovorím, že sme naozaj čistí,“ dodal Pogačar.

Sagan si na tohtoročnej Tour odkrúti svoju derniéru.
Rozcítený Sagan: Tento rok nie je najlepší, ale TOTO je pre mňa neuveriteľné! Zobraziť článok

Cyklistika bola roky sužovaná dopingom, špeciálne na Starej dáme. Sedemnásobnému šampiónovi Tour Lanceovi Armstrongovi odobrali za doping sedem titulov, zatiaľ čo americkému kolegovi Floydovi Landisovi a Španielovi Albertovi Contadorovi odobrali tituly aj pre nelegálne užívanie drog.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk