Hrbatý o Alcarazovi: Priveľmi svalnatý, v budúcnosti to môže byť problém!

Čo ste robili vy, keď ste mali 20 rokov? Ak je vaše meno Carlos Alcaraz, môžete si povedať, že ste oslavovali titul na jednom z najslávnejších ...
  • Zdroj: Northfoto

Čo ste robili vy, keď ste mali 20 rokov? Ak je vaše meno Carlos Alcaraz, môžete si povedať, že ste oslavovali titul na jednom z najslávnejších tenisových turnajov sveta. Mladý Španiel sa teší z raketového vzostupu a svoj podiel na sláve si dokonale užíva. Bývalý tenista Hrbatý však upozorňuje, že do budúcna bude mať čo robiť, aby sa udržal na vrchole.

FOTOGALÉRIA: Hrbatý o wimbledonskom zázraku Alcaraza

Španielsky tenista Carlos Alcaraz si po nedeľnom triumfe vo finále Wimbledonu nad Novakom Djokovičom upevnil pozíciu svetovej jednotky. „Zdalo sa mi, že Djokovič bol nervózny a fúkal trochu aj vietor, čo na centri zrejme znepríjemňovalo podmienky. Bolo vidieť, že bol preto vyvedený z rovnováhy a viedol so sebou určitý vnútorný boj. Alcaraz mal však skvelé údery a Novakovi nedával veľké šance,“ zhodnotil Hrbatý zápas pre Nový Čas. Iba dvadsaťročný Alcaraz sa stal prvým hráčom, ktorému sa podarilo zdolať Djokoviča na kurte All England Clubu od júla 2013. Hrbatý sa však snaží trochu krotiť emócie.

„Neviem, prečo všetci berú Alcaraza ako šampióna typu Nadal, Federer či Djokovič. Od toho má ešte veľmi ďaleko. Myslím si, že so svojou hrou a hlavne hmotnosťou možno vyhrá tak 8, 10 alebo 12 grandslamov... Neviem si predstaviť, že by to vytiahol na 24. Je to úplne iný tenista. Možno najpodobnejšiu hru má s Nadalom, ale Alcaraz je pravák, čo je veľká nevýhoda. Keď bude starší, bude sa mu vyhrávať ťažšie. Pokiaľ neschudne, tak to bude mať podľa mňa ťažké,“ dodal Hrbatý.

Carlos Alcaraz bude vo finále Wimbledonu čeliť Novakovi Djokovičovi.
Djokovič sa sklonil pred Alcarazom: Ešte som nikdy nehral s takým hráčom ako on! Zobraziť článok

Alcaraz už počas svojej krátkej kariéry zarobil takmer 20 miliónov dolárov (17,8 mil. eur). Napriek tomu však tvrdí, že by rád zostal aj v budúcnosti skromným človekom. „Som dosť mladý a mám svoje výstrelky, ale som veľmi prirodzený, normálny a pokorný. Veľmi sa nevenujem značkám ani autám. Keď sa mi niečo páči, snažím sa to kúpiť, ale nakoniec sa o všetko postará môj otec,“ povedal Alcaraz v rozhovore pre Vogue. Hoci sa o ňom hovorí, že aktuálne je slobodný, v minulosti chodil s tenistkou Mariou Gonzalez Gimenezovou a so španielskou speváčkou Anou Mena. Alcaraz sa snaží zostať pri zemi aj tým, že spolupracuje so španielskou charitou, ktorá pomáha ľuďom s Downovým syndrómom.

Čo sa však týka vyhliadok do budúcnosti, Hrbatý dvíha varovný prst. „Prvýkrát som ho videl počas covidu, mohol mať tak 16. Zdal sa mi vtedy, že je samá ruka, samá noha. Každý o ňom hovoril, že bude dobrý... Nejako ma neuchvátil, nakoniec je z neho svetová jednotka. Ešte pred rokom by som povedal, že nemá zbrane, aby bol dlhodobo na špici. Má obrovské množstvo svalovej hmoty, čo môže za pár rokov spôsobiť problémy so zraneniami. Videli sme to aj u Nadala, ktorý v určitom bode kariéry výrazne schudol,“ uzavrel Hrbatý.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});