Strelecká mizéria pokračuje: Slovenky nedali gól už 731 minút!

Slovenské futbalové reprezentantky prehrali v generálke na jesennú Ligu národov v Česku 0:3. To znamená, že už viac ako osem zápasov, ...
  • Zdroj: ČTK

Slovenské futbalové reprezentantky prehrali v generálke na jesennú Ligu národov v Česku 0:3. To znamená, že už viac ako osem zápasov, v ktorých navyše zaznamenali okrem prehier len jednu remízu, nestrelili gól.

FOTOGALÉRIA: Slovenky nedali gól už 731 minút.

Ak teda nerátame tri vlastné... A už teraz je isté, že budú bez výhry a presného zásahu viac ako rok!

Duel bol pre zverenky Petra Kopúňa poslednou previerkou pred septembrovým štartom novej súťaže - Ligy národov. Na tú sa však v Opave nenaladili dobre. Proti favorizovaným Češkám síce držali krok, ale keď si v 77. minúte dala výstavný vlastný gól Diana Bartovičová (30), následne sa rozsypali a domáce hráčky pridali ďalšie dva presné zásahy.

„V prvom polčase bolo evidentné, že tímy hrajú to, na čo v júli majú, snažili sa neotvárať priestor súperovi. Napriek tomu sa vyskytli príležitosti, naše možno boli menšie, ale boli. Som rád, že sme dianie v zápase v tejto fáze úspešne kontrolovali. Po prestávke to bol futbal, aký sa ľuďom páči, hralo sa hore-dolu, s nešťastným záverom pre nás,“ povedal pre zväzový web Kopúň.

Slovenské reprezentantky tak prehrali štvrté federálne derby za sebou. Horšie však je to, že už 731 minút nestrelili gól! Ten posledný dosiahla
1. septembra 2022 Jana Vojteková (31), keď ním v 79. minúte spečatila víťazstvo 4:0 v Gruzínsku.
Odvtedy hrali naše hráčky osem zápasom bez streleného gólu.

Za ten čas zaznamenali však tri vlastné. Bartovičová sa takto neslávne zapísala do štatistík aj v Belgicku a Diana Lemešová (22) ju napodobnila proti Fínkam. A keďže najbližšie hrajú až 22. septembra vo Fínsku, naše reprezentantky tak budú bez gólu viac ako rok!

Streleckú mizériu vníma aj náš národný výber. Už je to totiž dlho, čo sa naposledy strelecky presadil... „Ani v ženskom futbale to už nie je o centri z krídla a zakončení z vnútra šestnástky, ako by si to niekto mohol myslieť. Treba byť variabilnejší a sebavedomejší. Verím, že s prvým streleným gólom tá ťažoba z nás všetkých opadne. Musíme uveriť tomu, že gól vieme dať, že hráčky vpredu ho dajú,“ pripojil Kopúň.

Kapitán úradujúcich svetových šampiónov takmer spôsobil vážnu dopravnú nehodu.
Nezastavil na červenú! Lionel Messi takmer spôsobil vážnu dopravnú nehodu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});