Tenisová legenda Martina Navrátilová: Vondroušová vo finále? Je to zázrak!

Češku Markétu Vondroušovú (24) delí posledný krok od senzačného triumfu vo Wimbledone.

Češku Markétu Vondroušovú (24) delí posledný krok od senzačného triumfu vo Wimbledone.

Fotogaléria

Do tohtoročného turnaja totiž vo svojej kariére vyhrala na tráve len štyri zápasy. V All England Clube ich teraz vyhrala už šesť v sérii. Ak vyhrá aj siedmy finálový (dnes od 15.00 h) proti Tunisanke Ons Jabeurovej (28), stane sa v tenisových kruhoch nesmrteľnou.

Takýto prívlastok má už dávno jedna z najlepších hráčok histórie Martina Navrátilová (66). Česká rodáčka s americkým pasom vyzdvihla nečakané zlepšenie Vondroušovej na tráve a jej postup do finále označila za zázrak. Predtým sa jej darilo na ostatných povrchoch, finále si zahrala už na antukovom Roland Garros 2019. „Karolína Muchová sa dostala pred mesiacom do finále v Paríži, čo by som netipovala. A Markéta to obrátila. Po finále v Paríži 2019 je zázrak, čo sa jej podarilo,“ uviedla Navrátilová a doplnila: „Predtým vyhrala na tráve štyri zápasy za celú kariéru. Neviem, čo sa stalo. Rada by som sa s ňou porozprávala, aby som zistila, prečo sa tak zlepšila. Vyzerala na tráve ako veteránka. Predvádzala fantastické výmeny.“

Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Mala na dosah finále: Jamrichová neuspela v semifinále dvojhry vo Wimbledone Zobraziť článok

Rovnako ako u Navrátilovej je aj u Vondroušovej výhodou jej hra ľavou rukou. „Pomáha to. Ľaváci využívajú svoj servis voči pravákom viac ako praváci proti nim,“ povedala víťazka 59 grandslamových titulov. „Jej hra je pre súperky nepríjemná. Zo servisu nedáva veľké rany, ale je nepríjemný. Výborne sa pohybuje. Má šancu proti komukoľvek,“ pripojila.

Česká tenistka sa stretne v dnešnom finále o premiérový grandslamový titul s nasadenou šestkou Jabeurovou, ktorá chce v Londýne napraviť vlaňajší finálový neúspech s Kazaškou Jelenou Rybakinovou. „Cítim, že sme v niečom rovnaké. Obe hráme kraťasy a čopy. Už sme spolu tento rok párkrát hrali. Mali sme sa stretnúť aj v Eastbourne, ale odhlásila som sa. Ons tu vlani hrala finále, rovnako ako na US Open. Je na grandslamové finále zvyknutá. Bude to ťažký zápas,“ vyjadrila sa Markéta.

Česká tenistka sa stretne s Tunisankou po siedmy raz. Zatiaľ majú bilanciu 3:3, oba tohtoročné duely na Australian Open a v Indian Wells však vyhrala Vondroušová. „Idem si po svoju odvetu. Tento rok som ju ešte neporazila. Má skvelú ruku a hrá veľmi dobre. Budem sa hlavne sústrediť na seba. Obidve sme hladné po víťazstve a vyhrá tá, ktorá si to viac zaslúži,“ konštatovala Jabeurová.

Cassia rada ukazuje svoje telo.
Priateľka hviezdy Realu všetkých šokovala: Aj ročné dieťa je zrelšie ako ty! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});