Juventus vylúčia z pohárovej Európy: Pre klub je to však výhodná dohoda

Problémy talianskeho veľkoklubu pre finančné machinácie pokračujú. Juventus Turín prišiel pre odpočet bodov o účasť v Lige majstrov (LM), ...

Problémy talianskeho veľkoklubu pre finančné machinácie pokračujú. Juventus Turín prišiel pre odpočet bodov o účasť v Lige majstrov (LM), pričom najnovšie si zrejme nezahrá ani v Konferenčnej lige (KL).

Fotogaléria

Ide však o premyslený ťah, aby sa Starej dáme neublížilo v blízkej budúcnosti, v ktorej sa chce vrátiť do milionárskej súťaže.

Ak by Juventusu neodpočítali z ligovej tabuľky 10 bodov, dnes by sa pripravoval na účasť v skupinovej fáze LM. Ako sa však zdá, asi z toho nebude ani účinkovanie v KL. Európska futbalová únia (UEFA) podľa talianskych médií vylúči Turínčanov z európskych pohárových súťaží v nasledujúcej sezóne a nahradí ich Fiorentina.

Ako informoval denník Corriere dello Sport, rozhodnutie UEFA prišlo po dohode s talianskym klubom. Juventus sa touto dohodou vyhol vyššiemu trestu za finančné machinácie. V hre boli aj sankcie vo výške 20 miliónov eur. Táto dohoda je však výhodná aj pre blízku budúcnosť. Ak by sa Juventus odvolal na Športový arbitrážny súd, prípad by to natiahlo a tím by mohol štartovať v KL. Pokiaľ by však súd uznal oprávnenosť vylúčenia, trest by sa preniesol do ďalšieho ročníka. A ak by si Juventus vybojoval účasť v LM, čo sa predpokladá, bol by to väčší problém, keďže by prišiel o zisky z milionárskej súťaže.

Prečo dostal trest?

Klub potrestali za nezrovnalosti pri prestupoch a v účtovníctve. Finančný prokurátor uznal Juventus za vinného z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov. Stará dáma za to dostala okrem odpočtu bodov aj pokuty vo výške 4,2 milióna eur.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});