Wimbledon varovaním pre Silverstone: Budú problémy na okruhu F1?

Varovanie pre formulu jeden! Protest britských ekologických aktivistov vo Wimbledone, kde napriek prísnym bezpečnostným opatreniam vtrhli ...
  • Zdroj: getty images

Varovanie pre formulu jeden! Protest britských ekologických aktivistov vo Wimbledone, kde napriek prísnym bezpečnostným opatreniam vtrhli na kurty, je varovaním pre nedeľnú Veľkú cenu Británie v Silverstone. Jeden z pilotov George Russell (25) tvrdí, že ak sa niekto rozhodne podobne vystúpiť na okruh, vážne ohrozí nielen jazdcov, ale aj traťových komisárov a všetkých aktérov pretekov.

„Súhlasím, že všetci môžu slobodne vyjadriť svoj názor. Robiť však niečo také na trati formuly jeden je extrémne nebezpečné nielen pre toho, kto protestuje. Nazval by som to hazardom so životom,“ vyhlásil britský pilot tímu Mercedes.

Organizátori grandslamového turnaja vo Wimbledone ocenili Rogera Federera (41). Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala ani jeho priateľka Kate (41), princezná z Walesu.
Vo Wimbledone ocenili tenisovú legendu: Žiarli Mirka Federerová na princeznú Kate?! Zobraziť článok

Už vlani práve na tomto okruhu demonštrovali aktivisti skupiny Just Stop Oil. Aj vtedy mala polícia indície, ale plány protestujúcich neprekazila... Šesť z nich neskôr odsúdili na verejnoprospešné práce. Napriek tomu iná časť skupiny narušila aj priebeh májového svetového šampionátu v snookri a v stredu vtrhla aj na trávnatý dvorec pri londýnskom grandslame. Cez víkend sa v Silverstone očakáva až 300-tisíc fanúšikov a iný britský pilot Lando Norris z McLarenu varuje: „Chápem ich obavy o planétu, ale nemôžu byť takí hlúpi, aby vstúpili na dráhu s monopostami F1, to je desivé riziko.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk