Hádže Sagan flintu do žita? Dôjsť, aby sa nespadlo, nepotrebujem sa tu zabiť!

Vytráca sa z neho povestná iskra, sebavedomie, agresivita a odvaha, ktoré ho zdobili počas najslávnejších rokov kariéry. Peter Sagan ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Vytráca sa z neho povestná iskra, sebavedomie, agresivita a odvaha, ktoré ho zdobili počas najslávnejších rokov kariéry. Peter Sagan (33) pôsobil rezignovaným dojmom. Stačí dôjsť, aby sa nespadlo, ja sa tu nepotrebujem zabiť, hovoril po tretej etape.

FOTOGALÉRIA: Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan (33) jazdí aktuálne na svojej poslednej Tour de France. Evidentne sú dávnou minulosťou časy, keď zbieral na prestížnom podujatí zelené tričká ako huby po daždi. Po 19. mieste v tretej etape tohtoročnej edície pôsobil rezignovaným dojmom.

„No, asi mi odťukávajú biologické hodiny. Bolo toho dosť, dva razy som sa skoro zamotal do pádu a vravím si, ja sa tu nepotrebujem zabiť. Nevadí, také sú šprinty,“ hovoril pre RTVS.

Peter Sagan so synom Marlonom.
Sagana vysmial vlastný syn: Prezradil, čo žiadal od Marlona Zobraziť článok

Počas svojej poslednej sezóny utrpel sedemnásobný víťaz zeleného dresu v bodovacej súťaži už niekoľko tvrdých a veľmi nepríjemných pádov. Naposledy tak spadol na domácich M-SR/ČR v Tlmačoch. Podľa slov Sagana sa šprinty v svetovej cyklistike výrazne zmenili oproti minulosti.

„Predtým sme bojovali v šprintoch možno šiesti – siedmi. Teraz mi to pripadá tak, že tí, čo rozbiehajú šprinty sú ešte agresívnejší, ako samotní šprintéri. Na poslednom kilometri som skoro dva razy spadol. Celkom som to ustál, ale keď som sa pokúšal ísť dopredu, zase sa to tam lízlo, zase som sa videl v páde. Už to je také… Dobre, už to iba dôjsť, aby sa nespadlo,“ dodal Peter Sagan, ktorého výkony už zďaleka nie sú tak dominantné, ako v minulosti.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk