Peter Velits zanalyzoval šance Sagana na tohtoročnej Tour: Ako ho poznačil pád či alkoholový exces?!

Bývalý pretekár Peter Velits (38) sa stal vďaka svojej profesionalite a oddanosti cyklistike rešpektovanou osobnosťou nielen na Slovensku, ...

Bývalý pretekár Peter Velits (38) sa stal vďaka svojej profesionalite a oddanosti cyklistike rešpektovanou osobnosťou nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Fotogaléria

Pred začiatkom Tour vyšli správy o Saganovom alkoholovom excese. Hrozilo podľa vás, že by sa Peťo kvôli tomu nemusel na Tour vôbec dostať?

Ťažko povedať. Každý tím to má individuálne. Je dosť možné, že jeho tím o tom vedel už skôr, keďže sa ten incident udial dávnejšie. U niektorých pretekárov sa vie, že sa privrú oči, u iných by sa to asi nerešpektovalo. To záleží na veľa faktoroch.

Vingegaard a Pogačar sú jasní favoriti na žltý dres, kto by mohol do tohto boja ešte prehovoriť?

Tí dvaja sú istí favoriti. Tour je však dlhá, stačí jeden pád a všetko je inak. Myslím, že mnoho pretekárov práve kalkuluje s tým, ako zabojovať práve o to tretie miesto. A možno budeme prekvapení a všetko to bude inak.

Ak vyhrá Mark Cavendish aspoň jednu etapu, odpojí sa od Eddyho Merckxa v historických tabuľkách...

Je to ďalšia mikrozápletka tejto Tour. Príležitostí bude mať dosť. Myslím, že aj s tímom je dohodnutý tak, že na Tour sa prišiel pokúsiť práve o tento rekord. Možno budeme prekvapení a nebude to len jedna etapa, v ktorej Cavendish zvíťazí.

Ako si dnes užívate Tour v pozícii komentátora či fanúšika?

Tour si dnes maximálne užívam. Veľa ľudí sa ma pýta, či mi nie je ľúto, že tam nie som. To vôbec nie, ale veľmi rád to sledujem či komentujem. Človek si pamätá veľa rôznych momentov a tie spomienky sa mu vracajú, ale nechýba mi, že s tými chlapcami už nestojím na štarte.

Futbalista Cristiano Ronaldo s priateľkou Georginou.
Toto je pyramída faraóna Ronalda! Susedia zúria: To, čo robí Cristiano, je neprijateľné Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk