Sagan začne účinkovanie na pretekoch, ktoré zmenili jeho život: Najťažšia Tour za posledných 30 rokov!

Odpáli svoju derniéru! Peter Sagan (33) sa už dnes postaví v Bilbau na štart úvodnej etapy najslávnejších cyklistických pretekov sveta ...
  • Zdroj: Getty Images

Odpáli svoju derniéru! Peter Sagan (33) sa už dnes postaví v Bilbau na štart úvodnej etapy najslávnejších cyklistických pretekov sveta Tour de France 2023.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že pre sedemnásobného držiteľa zeleného dresu to bude posledné vystúpenie na Starej dáme. Sagan navyše tvrdí, že podľa toho, čo mal možnosť vidieť, nás čaká zrejme najťažšia Tour za posledných 20 - 30 rokov.

Sagan dnes odštartuje svoju dvanástu a zároveň poslednú Tour de France v kariére. Bude to tak jeho posledná šanca vyhrať etapu, posledná šanca vyhrať zelený dres, alebo si ho aspoň na jeden deň obliecť...

Posledná šanca vychutnať si preteky, ktoré navždy zmenili jeho život. „Prioritou je ísť Tour čo najlepšie, ako to pôjde. Hlavne dôjsť do Paríža, a najlepšie by bolo úplne bez zranení. Uvidíme, čo sa podarí, budem sa snažiť jazdiť čo najlepšie a získať trebárs nejaké etapové víťazstvo. Po pár dňoch sa ukáže, aký priebeh bude mať táto Tour. Či vôbec bude mať zmysel bojovať o zelený dres, alebo nie,“ vyhlásil Sagan tesne pred štartom a zdvihol aj varovný prst.

„Bude to za posledných 20 - 30 rokov asi najťažšia Tour. K dispozícii budú možno len 3-4 etapy, ktoré budú vyhovovať šprintérom,“ uviedol Sagan, ktorý plánuje ukončiť pretekanie na ceste v kategórii WorldTour na konci roka 2023 a potom zavŕšiť svoju kariéru tam, kde sa to všetko začalo - v horskej cyklistike, na olympijských hrách v Paríži v roku 2024.

Jeho životopis momentálne zahŕňa 121 víťazstiev v profesionálnom pelotóne. „Tour de France sú mimoriadne náročné preteky. Nikdy na nich nejazdíte pre zábavu alebo na rozlúčku. Musíte si to odtrpieť a sústrediť sa každý jeden deň, aby ste urobili čo najlepší výsledok. Možno ma premôžu emócie, keď dorazím do Paríža, ale dovtedy nás čaká ešte dlhá cesta,“ dodal Sagan na margo svojej rozlúčky.

Peter Sagan so synom Marlonom.
Sagana vysmial vlastný syn: Prezradil, čo žiadal od Marlona Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});