Dvorský je pre mňa lepší ako Slafkovský a Mešár: Raz získajú pre Slovensko zlato na MS, vraví expert

Fínsky odborník a bývalý asistent trénera Spišskej Novej Vsi a Michaloviec Elmo Aittola predpovedá skvelú kariéru pre Dalibora Dvorského ...

Fínsky odborník a bývalý asistent trénera Spišskej Novej Vsi a Michaloviec Elmo Aittola predpovedá skvelú kariéru pre Dalibora Dvorského (18).

Fotogaléria

Slovenský hokejový útočník od deviatich rokov rozvíjal svoj talent vo Švédsku, kde zbieral skúsenosti a herné zručnosti.

Pred časom zažiaril na MS do 18 rokov. Slováci nakoniec na medailu nedosiahli, keď prehrali zápas o bronz s Kanadou. Napriek tomu si spravil výborné meno pred tohtoročným draftom NHL. Zámorskí odborníci ho favorizujú do top desiatky.

Fín Elmo Aittola priznal, že má Dvorského radšej ako vlaňajšiu jednotku draftu Juraja Slafkovského. „Dvorský je skutočne výnimočný hokejista. Úprimne, mám ho radšej ako Slafkovského a Mešára. Jedným z dôvodov je aj to, že hrá na pozícii centra. Jeho hokejové myslenie, strela i ostatné atribúty sú fantastické," priznal Fín pre pravda.sk.

Aittola si myslí, že spojenie Slafkovský, Dvorský a Mešár raz prinesie pre Slovensko zlato z MS v hokeji. „Ak sa podarí, aby s nimi bol v jednom útoku ešte Filip Mešár, som si istý, že pre Slovensko môžu jedného dňa vybojovať zlatú medailu. Mohla by to byť formácia, ktorá bude dlhé roky výraznou hrozbou pre súperov. Zároveň môžu slovenským fanúšikom prinášať aj veľa radosti," dodáva Aittola.

Fehérváry bol v minulej sezóne veľkou oporou defenzívy Washingtonu.
Obranca Washingtonu Martin Fehérváry o hokejovej budúcnosti: Už sa bavíme o novej zmluve! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});