Hrozilo mu väzenie, no teraz je späť: Anglický veľkoklub pridal na súpisku kontroverzného mladíka

Anglický futbalový klub Manchester United rokuje s brankárom Davidom de Geom (32) o jeho zotrvaní v tíme. Vedenie klubu to uviedlo napriek ...
  • Zdroj: Northfoto

Anglický futbalový klub Manchester United rokuje s brankárom Davidom de Geom (32) o jeho zotrvaní v tíme. Vedenie klubu to uviedlo napriek tomu, že skúseného Španiela vynechalo zo zoznamu hráčov pre nasledujúcu sezónu, ktorý zverejnilo v piatok. V ňom sa naopak prekvapivo objavil talentovaný Mason Greenwood (21).

FOTOGALÉRIA: Hrozilo mu väzenie, no teraz je späť

De Geovi na konci júna vyprší zmluva, no podľa klubového vyhlásenia zostávajú diskusie s brankárom o potenciálnom novom kontrakte otvorené. Španiel získal v sezóne 2022/23 Zlatú rukavicu za najviac čistých kont v Premier League, jeho pozícia v klube je však ohrozená, keďže má problémy s rozohrávkou. Tréner „červených diablov" Erik ten Hag ju pritom považuje za jednu z kľúčových vlastností brankárov, pripomína agentúra AP.

Manchester po dlhej dobe zaradil na súpisku aj útočníka Masona Greenwooda, ktorého vo februári zbavili obvinení z napadnutia a pokusu o znásilnenie. Nádejný Angličan naposledy nastúpil v drese United v januári 2022. Klub sa vo februári vyjadril, že v jeho prípade sa ešte uskutoční interný proces. O Greenwoodovej pozícii odvtedy neprebehla žiadna oficiálna komunikácia, až do jeho zaradenia na zoznam hráčov pre sezónu 2023/24. Celý prípad je tak, zdá sa, definitívne vyriešený.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});