Útočníka Dalibora Dvorského čaká o pár dní draft v Nashville: Na jeseň chce hrať NHL!

Cíti nervozitu, ale na druhej strane srší sebavedomím. Reč je o talentovaným hokejovom útočníkovi Daliborovi Dvorskom (17), ktorého už ...
  • Zdroj: TASR/AP

Cíti nervozitu, ale na druhej strane srší sebavedomím. Reč je o talentovaným hokejovom útočníkovi Daliborovi Dvorskom (17), ktorého už koncom mesiaca čaká v americkom Nashville draft NHL.

Pre zámorské médiá priznal, že sa chce dostať do TOP 10 v 1. kole a rád by už na jeseň debutoval v najlepšej lige sveta.

FOTOGALÉRIA: Dalibor Dvorský

Slovenský reprezentant Dalibor Dvorský strávil minulý týždeň v Buffale, kde v rámci NHL Draft combine absolvoval rozhovory so zástupcami tímov a aj fyzické testy.

„Som trochu nervózny, pretože to bude prvýkrát, čo sa ocitnem pred lídrami NHL,“ vyjadril sa Dvorský po príchode do Buffala pre Le Journal de Montreal. Hokejoví odborníci predpovedajú, že talentovaný útočník bude na drafte 28. júna v Nashville vybraný v 1. kole a možno sa dostane aj do prvej desiatky.

„Neviem vopred odhadnúť, v ktorom klube skončím, ale chcem sa dostať do TOP 10. Rád by som bol v tíme, ktorý mi bude veriť. To je najdôležitejšie,“ pokračoval Dalibor, ktorý si v posledných dvoch sezónach už vyskúšal aj seniorskú súťaž.

Na svojom konte má vyše 50 stretnutí v drese švédskeho mužstva AIK Štokholm v druhej lige. Na aprílových majstrovstvách sveta do 18 rokov bol lídrom nášho výberu, keď v siedmich dueloch strelil osem gólov a na päť prihral. Aj preto mu nechýba sebavedomie a rád by vo svojej premiérovej sezóne v zámorí debutoval v NHL.

„Mojou ambíciou je čo najskôr naskočiť do NHL, možno už na jeseň. Mám skúsenosti so staršími hráčmi, keďže som už vo Švédsku hral seniorskú ligu,“ dodal pre kanadský denník slovenský útočník.

Dalibor Dvorský

  • narodený: 15. júna 2005 vo Zvolene
  • post: útočník
  • kluby: Linköping, Zvolen, Banská Bystrica, AIK Štokholm
  • top úspechy: účasť na MS do 18 a 20 rokov, 4. miesto na MS 18
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});