Slovan získal zadarmo hráča z konkurenčnej Trnavy: Savvidis na zozname zradcov

Zmena, po ktorej tradične vzplanú vášne! Prichádza k nej vtedy, keď si hráč oblečie dresy dvoch našich najslávnejších futbalových klubov.
  • Zdroj: skslovan

Zmena, po ktorej tradične vzplanú vášne! Prichádza k nej vtedy, keď si hráč oblečie dresy dvoch našich najslávnejších futbalových klubov.

FOTOGALÉRIA: Kyriakos Savvidis

Bleskovo vyfasuje nálepku „zradca“ a z tribún pocíti ešte silnejší hnev fanúšikov, ak ide o priamy prechod zo Slovana Bratislava do Spartaka Trnava alebo naopak. Najnovšie sa na zozname takýchto hráčov ocitol Kyriakos Savvidis (27).

Grécky stredopoliar kývol po ukončení trojročného angažmánu v Spartaku na ponuku jeho najväčšieho konkurenta. Niet divu, že už stihol schytať veľa tvrdých slov.

Granit Xhaka si užíval chvíle po zápase s manýelkou a dcérkami.
Fanúšička Arsenalu narobila poriadny rozruch: Okolo štadióna pózovala nahá Zobraziť článok

„Počas pôsobenia v Trnave dokazoval, že dosahuje kvality Slovana. Bol pre nás jasnou voľbou. Pre mňa to bol dokonca najlepší hráč nášho odvekého rivala. Jeho bojovnosť, líderstvo a zanietenosť bolo na trávniku radosť sledovať. Už dlhšie som si ho u nás vedel predstaviť,“ priznal na stránke belasých generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

Bývalý hráč OFI Kréta, Panioniosu Atény, Michaloviec a naposledy Trnavy podpísal s úradujúcim majstrom trojročný kontrakt. Na Tehelnom poli si od jeho skúseností veľa sľubujú. „Prichádza k nám zvýšiť kvalitu a konkurenciu v stredovej formácii ako náhrada za Ucheho Agba, s ktorým už v klube nerátame a budeme pracovať na jeho odchode.“

Hrdina Antverp Toby Alderweireld v drese belgickej reprezentácie.
Šialený záver belgickej najvyššej súťaže: V hre o titul boli až do poslednej minúty tri tímy! Zobraziť článok

Trnavčania sa nerozišli s temperamentným Grékom v dobrom. Neteší ich najmä spôsob, akým sa hráč postavil k rozlúčke. „Mrzí ma, že sa dve kolá pred koncom vykašľal na mužstvo. Pred zápasom v Podbrezovej v noci písal, že ochorel. Pred Žilinou si napriek zákazu dal vytrhnúť dva zuby s odôvodnením, že si nebude kaziť dovolenku. Realizačnému tímu ani nepodal ruku pri rozlúčke. Len pre to, že bol urazený, lebo sme trvali na tom, aby išiel na zápas ako každý iný hráč,“ uviedol tréner Spartaka Michal Gašparík.

Diego Simeone je trénerom Atlética Madrid.
Tréner Atlética Madrid má na hráčov nový meter: Nesúložíš? Nehráš! Zobraziť článok

Trnavského kapitána Martina Mikoviča nemilo prekvapila správa, že by
Savvidis mohol skončiť v tíme najväčšieho konkurenta. „Vnímal som ho ako slušného chlapca, ktorý to má v hlave upratané. Neverím tomu, že by to urobil. Vždy mi tvrdil, že Spartak je preňho najviac a vie, ako tu v Trnave vnímame rivalitu medzi Spartakom a Slovanom. Nechce sa mi tomu veriť, ale keď to bude oficiálne, tak ma to zamrzí, lebo sa mi zdal byť inteligentným hráčom,“ povedal pár dní pred uzavretím prestupu.

OBLIEKALI DRESY SLOVANA AJ TRNAVY:

Anton Malatinský

Ján Zlocha

Jozef Adamec

Boris Kitka

Jaroslav Timko

Dušan Tittel

Igor Bališ

Ondrej Krištofík

Marek Ujlaky

Kamil Kopúnek

Erik Grendel

Jozef Juriga

František Klinovský

Fabio Gomes

Jozef Mužlaj

Vladimír Ekhardt

Miroslav König

Myenty Abena

Lucas Lovat

Erik Daniel

Pavol Masaryk

SAVVIDIS V NAŠEJ LIGE

Sezóna: Klub/Zápasy/Góly

2015 – 2016: Michalovce/4/0

2019 – 2020: Michalovce/22/0

2020 – 2021: Trnava/25/3

2021 – 2022: Trnava/28/3

2022 – 2023: Trnava/28/4

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});