Schmiedlová vyrovnala v Paríži svoje maximum: Zdolala lucky loserku a je v 3. kole!

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

FOTOGALÉRIA: Anna Karolína Schmiedlová

V druhom kole zdolala prvýkrát v kariére španielsku "lucky loserku" Alionu Bolsovovú 6:3, 6:4. Na parížskej antuke vyrovnala svoje maximum z rokov 2020 a 2014.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti Američanke Kayle Dayovej, ktorá vyradila dvadsiatu nasadenú krajanku Madison Keysovú 6:2, 4:6, 6:4.  Schmeidlová "pomstila" svoju krajanku Kristínu Kučovú, ktorá v prvom kole uhrala proti Bolsovovej iba tri gemy.

S týmito loptičkami sa hrá Roland Garros v tomto roku.
Loptičky zo supermarketu? Britský tenista Evans by ich nedal ani psovi Zobraziť článok

Schmiedlovej skvele vyšil úvod zápasu, keď dvakrát prelomila súperkino podanie a vybudovala si náskok 4:0. Španielka v ďalších minútach pridala na agresivite, obmedzila počet nevynútených chýb a znížila na 3:4, no koncovka patrila najlepšej slovenskej singlistke.

Schmeidlová nevyužila v druhom dejstve náskok 3:1, za stavu 3:3 však opäť zobrala Bolsovovej servis a zápas už dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila v poradí tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Španielkou na 1:2. Bolsovovej odplatila tohtoročnú prehru z hardového turnaja WTA v mexickej Meride i predvlaňajšiu z antuky v kolumbijskej Bogote.

Francúzsky tenista Gael Monfils odvracia úder Argentínčanovi Sebastianovi Baezovi v 1. kole Roland Garros 2023.
Roland Garros prišiel o ďalšiu hviezdu: Odstúpil domáci miláčik Zobraziť článok


Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Aliona Bolsovová (Šp.) 6:3, 6:4, Jelena Rybakinová (Kaz.-4) - Linda Nosková (ČR) 6:3, 6:3, Sara Sorribesová Tormová (Šp.) - Petra Martičová (Chor.) 6:4, 6:1, Kayla Dayová (USA) - Madison Keysová (USA-20) 6:2, 4:6, 6:4.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});