Loptičky zo supermarketu? Britský tenista Evans by ich nedal ani psovi

Na Roland Garros sa zvyčajne kritizovala kvalita antukového povrchu. To je však minulosť. Tento rok je hitom kvalita loptičiek, s ktorými ...
  • Zdroj: getty images

Na Roland Garros sa zvyčajne kritizovala kvalita antukového povrchu. To je však minulosť. Tento rok je hitom kvalita loptičiek, s ktorými sa druhý grandslamový turnaj tenisového roka hrá.

FOTOGALÉRIA: Monfils

„Majú supermarketovú úroveň,“ štipľavo zhodnotil francúzsky veterán Richard Gasquet (36). 

„Za dve sekundy sa rozchlpatí a zväčší. Nevydrží ani jeden gem. Patrí do smetí,“ pridal sa Gasquetov krajan Benoite Paire (34). Ešte tvrdší vo svojej kritike bol britský tenista Dan Evans (33), ktorý povedal: „Ani psovi na žuvanie by som ich nedal!“ Ďalší kritici pridali prirovnanie, že hrať s takýmito loptičkami tenis je ako hrať basketbal s medicinbalom.

Srbský tenista Novak Djokovič.
Djokovič si z obrovskej kritiky hlavu nerobí: Spravil by som to znova! Zobraziť článok

Tenisové loptičky sú ťažké a lenivé, natrápite sa, aby ste súpera prepálili. A tak sú medzi hráčmi a hráčkami stále častejšie zranenie zápästia hernej ruky. Roland Garros však nie je prvým turnajom, kde sú žlté čudá kritizované. Španiel Rafael Nadal (36) označil už loptičky na Australian Open za najhoršie v histórii.

Francúzsky tenista Gael Monfils odvracia úder Argentínčanovi Sebastianovi Baezovi v 1. kole Roland Garros 2023.
Roland Garros prišiel o ďalšiu hviezdu: Odstúpil domáci miláčik Zobraziť článok

Podľa viacerých tenistov a tenistiek je najhoršie to, že na každom turnaji sú iné... Vlastne až po prvých výmenách na tom-ktorom podujatí si musia prispôsobovať tuhosť výpletu. ATP a WTA hlásajú, že je ich cieľom zjednotiť loptičky aspoň pre rovnaké povrchy, čo sa profesionálnym organizáciám mužov a žien zatiaľ nedarí, čím trpí krása tohto športu. „Nejde s nimi skoro hrať tenis. Je to len o tom, kto bude viac behať a udrží loptičku dlhšie v hre. Absurdné, že na jednom z najväčších turnajov sveta hráme s takými bláznivými loptičkami,“ hromží rebel Paire.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});