Zánický o Saganovi: Dúfam, že dokáže na Tour de France to, čo Cavandish na Gire!

Ako to bude s Petrom Saganom (33) na Tour? Nekončí s cestnou cyklistikou až príliš skoro? A čo vlastne chystá po kariére? Presne toto ...
  • Zdroj: anc

Ako to bude s Petrom Saganom (33) na Tour? Nekončí s cestnou cyklistikou až príliš skoro? A čo vlastne chystá po kariére? Presne toto sú otázky, ktoré momentálne trápia väčšinu cyklistických fanúšikov na Slovensku.

Ako vidíte jeho šance na tejto Tour?

Vidieť, že Peťova forma ide hore. Ale isto nemôžeme hovoriť o tom, že by mal tento rok patriť medzi širších favoritov na zelený dres. Môžeme skôr čakať na prekvapenie. Hlavu má stále dobrú, do špurtov sa púšťať bude, ale opäť na zelený dres pomýšľať nebude. Momentálne je skôr taký uvoľnený. Možno vôbec prvýkrát pôjde na Tour bez tlaku, aj keď zbrane určite neskladá. Bude skôr vyčkávať, čo povedia jeho nohy.

Čo môžeme od Petra očakávať na horskom bicykli?

V tomto som realista. Petra som trénoval najmä horskú cyklistiku, keď bol mladý, čo je fajn, že sa vracia k tomu, na čom začínal. Je to dobré aj pre deti z pohľadu Detskej Tour Petra Sagana. Na druhej strane viem, kde je svetová horská špička, preto to skôr vidím pre neho ako formu zábavy. Zrejme o ňom na MTB nebudeme počuť tak ako na ceste.

Viete povedať, aké sú jeho plány po konci kariéry?

Prvý rok po cyklistike si bude chcieť určite skôr vyfúknuť. Bude sa hlavne tešiť zo syna Marlona, potom však isto niečo vymyslí.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk