Zánický o Saganovi: Dúfam, že dokáže na Tour de France to, čo Cavandish na Gire!

Ako to bude s Petrom Saganom (33) na Tour? Nekončí s cestnou cyklistikou až príliš skoro? A čo vlastne chystá po kariére? Presne toto ...
  • Zdroj: anc

Ako to bude s Petrom Saganom (33) na Tour? Nekončí s cestnou cyklistikou až príliš skoro? A čo vlastne chystá po kariére? Presne toto sú otázky, ktoré momentálne trápia väčšinu cyklistických fanúšikov na Slovensku.

Nekončí podľa vás Sagan napríklad aj v porovnaní s 38-ročným Cavendishom priskoro?

Nedá sa to hodnotiť podľa biologických rokov. Peťo odišiel zo Slovenska do Talianska, do sveta veľkej cyklistiky, ako mladý chalan. Hneď tam vtedy zistili, aký veľký klenot to je a skoro od druhého roku bol nasadzovaný na najťažšie World Tour preteky. Jeho organizmus dostal dosť na bendžo. Roky preto nie sú meradlom. Dôležité je telo a mentálna opotrebovanosť. Peter zatiaľ neodchádza úplne, ale asi cítil, že je z tej najväčšej cyklistiky už unavený.

Aký je však váš osobný názor?

Moje osobné želanie bolo, aby potiahol ešte rok. Peter však vždy hovoril, že treba odísť v najlepšom. Ak toto celé však skrslo v jeho hlave, tak je to určite správne rozhodnutie. Môžeme len v kútiku duše dúfať, že sa mu na Tour de France podarí niečo podobné, ako sa podarilo Cavendishovi na Gire.

Neexistuje trebárs malá šanca, že by si to rozmyslel?

Vždy sa hovorí, nikdy nehovor nikdy, ale je to maličká šanca. Nevidím na to žiadny dôvod. Ani akokoľvek dobrý úspech na Tour by nebol dôvod na to, aby sa rozhodol inak. Peťo sám vie, že vrchol cyklistiky už dosiahol.

Peter Sagan momentálne neprežíva najvydarenejšie obdobie.
Peter Sagan zmenil svoj program: Na tomto podujatí zažije premiéru! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});