Pelého († 82) mauzóleum v Santose: Umelá tráva a zlaté sochy v životnej veľkosti

Po 5 mesiacoch od Pelého († 82)  smrti bola v Santose sprístupnená hrobka brazílskej futbalovej legendy. Krypta je voľne prístupná verejnosti, ...
  • Zdroj: SITA/AP

Po 5 mesiacoch od Pelého († 82)  smrti bola v Santose sprístupnená hrobka brazílskej futbalovej legendy. Krypta je voľne prístupná verejnosti, fanúšikovia sa ale najprv musia zaregistrovať na webe cintorína.

FOTOGALÉRIA: Pelé

„Stále cítime veľa bolesti a žiaľu. Chýba nám, ale tiež sme pyšní a máme radosť z toho, koľko úcty a lásky sa mu od fanúšikov dostalo,“ povedal pri otvorení hrobky Pelého syn Edinho.

Pelé († 82)  hrobku v štrnásťposchodovej budove najvyššieho cintorína sveta Memorialu Necrópole Ecumenica kúpil už prd 20 rokmi. Je z nej symbolicky výhľad na štadión klubu FC Santos, za ktorý hral v rokoch 1956 až 1974.

Pelé sa veľkými písmenami zapísal do futbalovej histórie.
Pelé (†82) sa možno dočká ďalšej veľkej pocty: Aký význam bude mať jeho meno v brazílskom slovníku? Zobraziť článok

Krypta je umiestnená na deviatom poschodí a pri vchode návštevníkov privítajú dve Pelého zlaté sochy v životnej veľkosti. Miestnosť má 200 metrov štvorcových, na podlahe je umelá tráva a na stenách oslavujúci fanúšikovia. Pelé zomrel v decembri minulého roku vo veku 82 rokov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});