Expert RTVS Tomáš Surový pred vyvrcholením skupiny: Videl som už kadejaké výpočty, ale...

Bývalý reprezentant a dnes analytik RTVS Tomáš Surový (41) pasuje švajčiarskych hokejistov za horúcich ašpirantov na medailu.
  • Zdroj: Instagram/tomassurovy43

Bývalý reprezentant a dnes analytik RTVS Tomáš Surový (41) pasuje švajčiarskych hokejistov za horúcich ašpirantov na medailu.

Čo sa týka ďalšieho priebehu turnaja, však podotýka, že ukradnúť jeden zápas vo vyraďovacej fáze nemusí byť pre našich chlapcov až taký problém, aj keď kvalitatívne môžu zaostávať.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Surový

"Áno, určite sa zhodneme na tom, že Švajčiari sú na MS tento rok jedným z ašpirantov na medailu. Majú naozaj silný tím v individualitách, ale aj komplexne. Kvalita švajčiarskeho tímu bola v našom spoločnom zápase určite iná ako tá naša."

"Viem, že sa dosť rozoberá vylúčenie Kňažka, ale musím sa priznať, že práve v tej chvíli som bol v obchode si kupovať jedlo, takže toto som zameškal. Celkovo si však myslím, že chlapci na šampionáte predvádzajú skvelé výkony. Videl som už kadejaké výpočty, ale myslím si, že štvrťfinále by nám ujsť nemalo, a potom uvidíme, čo bude ďalej."

"Porazili by sme vo vyraďovačke taký tím ako Švajčiarsko v sérii na 4 zápasy, ako to je v NHL? To zrejme nie, ale v jednom vyraďovacom zápase je možné všetko. Vo štvrťfinále bude preto závisieť veľa od súpera, ale v zásade platí, že jeden zápas sa dá kedykoľvek ukradnúť. Základ treba postaviť na kvalitnej obrane a dobrom brankárovi,“ uviedol Surový pre Nový Čas.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});