V Bazileji prerušila zápas dráma na tribúne: Duel v Alkmaare rozhodovali Slováci

Futbalisti West Hamu United a AC Fiorentina si 7. júna v Prahe zmerajú sily vo finále druhého ročníka Európskej konferenčnej ligy.
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti West Hamu United a AC Fiorentina si 7. júna v Prahe zmerajú sily vo finále druhého ročníka Európskej konferenčnej ligy.

FOTOGALÉRIA: EKL: Odvety semifinále

Anglický tím sa do záverečného súboja o trofej prebojoval cez AZ Alkmaar, holandského súpera najskôr zdolal doma 2:1 a v semifinálovej odvete 1:0. Fiorentina zmazala domáce manko 1:2, na pôde FC Bazilej zvíťazila rovnakým pomerom a v predĺžení rozhodol o jej postupe v nadstavenom čase český stredopoliar Antonín Barák.

Duel v Alkmaare viedli slovenskí rozhodcovia na čele s hlavným Ivanom Kružliakom. West Ham prvýkrát pohrozil v 25. minúte, Paquetov technický pokus sa obtrel o žrď. Domáci boli dlho neškodní a nevedeli si vytvoriť závar v šestnástke súpera. V 82. minúte im nechtiac ponúkol príležitosť hosťujúci obranca Kehrer, ktorý si pri spracovaní lopty takmer strelil vlastný gól. AZ potreboval zmazať manko z Londýna a v závere preto vrhol všetky sily do útoku. "Kladivári" potrestali trhlinu v ich defenzíve gólom Fornalsa a definitívne rozhodli o postupe do finále.

Fiorentina doma prekvapujúco podľahla osemfinálovému premožiteľovi bratislavského Slovana. V odvete v Bazileji mala opticky viac z hry a v 35. minúte sa začínalo odznova, keď presnou hlavičkou po rohovom kope zmazal manko Gonzalez. Po ďalšom hlavičkovom zakončení, tentoraz v podaní Bonaventuru, sa zaskvel brankár Bazileja Hitz.

Po zmene strán sa domácim podarilo vyrovnať, presadil sa Amdouni. Radosť Švajčiarov však dlho netrvala, Gonzalez v 72. minúte strelil druhý gól v zápase a poslal ho do predĺženia. V ňom prišlo na tribúne zle jednému z hosťujúcich fanúšikov, ktorý potreboval lekársku pomoc a rozhodca zápas na niekoľko minút prerušil.

V deviatej minúte nadstaveného času "odmietol" rozstrel Barák. Taliansky futbal bude mať zastúpenie vo finále všetkých troch európskych súťaží (Inter Miláno - Liga majstrov, AS Rím - Európska liga, AC Fiorentina - Európska konferenčná liga).

Finále EKL sa uskutoční v stredu 31. mája o 21.00 h v pražskej Fortuna aréne, kde hráva svoje domáce zápasy Slavia.

odvetné zápasy semifinále Európskej konferenčnej ligy:
AZ Alkmaar - West Ham United 0:1 (0:0)
Gól:
90.+4 Fornals. ŽK: Souček, Kehrer (obaja West Ham), rozhodovali: Ivan KRUŽLIAK - Branislav HANCKO, Ján POZOR (všetci SR)
/prvý zápas: 1:2, postúpil West Ham United/

FC Bazilej - AC Fiorentina 1:3 pp (1:2, 0:1)
Góly:
55. Amdouni - 35. a 72. Gonzalez, 120.+9 Barák. ŽK: Burger - Igor, Ranieri, Gonzalez, Ikone, Bonaventura, Barák, rozhodoval: Sanchez (Šp.)
/prvý zápas: 2:1, postúpil AC Fiorentina/

Alisha Lehmann (24) patrí medzi najkrajšie futbalistky na svete.
Sexi Švajčiarka zakázala mame čítať komentáre: Za všetko môžu fanúšikovia! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});