Prestížna cena pre Lopušanovú: Nela lepšia ako Slafkovský!

Ďalšia trofej! Talentovaná slovenská hokejistka Nela Lopušanová (15) je prvou slovenskou športovkyňou, ktorá získala Cenu Piotra Nurowského ...
  • Zdroj: olympic.sk

Ďalšia trofej! Talentovaná slovenská hokejistka Nela Lopušanová (15) je prvou slovenskou športovkyňou, ktorá získala Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého Európana v zimných športoch!

FOTOGALÉRIA: Nela Lopušanová

Cenu bývalého šéfa poľského olympijského hnutia, ktorý v roku 2010 zahynul pri leteckej tragédii v Ruskom Smolensku, udeľujú každoročne mladým športovcom od 14 do 18 rokov, ktorí dosiahli veľmi dobré výkony vo svojom športe a zároveň na športoviskách i mimo nich stelesňujú a reprezentujú olympijské hodnoty a myšlienky.

O víťazovi ankety rozhodovali zástupcovia 48 národných olympijských výborov z Európy, ktorí najskôr v spolupráci s odbornou komisiou Európskych olympijských výborov (EOV) vybrali päticu finalistov, ktorá musela na parížskom seminári prehovoriť o svojich úspechoch a plánoch. Rodáčka zo Žiliny, ktorá sa v priebehu poslednej zimy stala svetovou hviezdou ženského hokeja, porozprávala o svojom príbehu tak oduševnene a pútavo, že jej prisúdili ocenenie, ku ktorému patrí aj štipendium. „Reprezentovať krajinu je pre mňa najväčšia česť a najvyššia priorita. Mojím cieľom je kvalifikovať sa na zimné olympijské hry,“ povedala Nela Lopušanová.

Nela Lopušanová
Slafkovský vlani zostal tesne pod vrcholom: Lopušanová teraz získala prestížne ocenenie Zobraziť článok

Hrdý na prvú Slovenku s touto trofejou bol aj generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, ktorý Nelu aj s jej rodičmi v Paríži sprevádzal. „Pre národný olympijský výbor je vždy skvelé mať takého mladého talentovaného športovca, ktorý môže byť budúcou hviezdou. Chceme Nele zaželať, aby si splnila svoje sny,“ povedal J. Liba o Nele, ktorá sa už chystá na štúdium spojené s hokejom v USA.

Poradie z paríža

1. Nela LOPUŠANOVÁ (SR) - ľadový hokej - 15 000 eur

2. Oleksandra Merkušinová (Ukr.) - biatlon - 8 000 eur

3. Mia Brookesová (V. Brit.) - snoubording - 5 000 eur

4. Eric Canovi (Tal.) - skialpinizmis

Nina Pinzarroneová (Belg.) - krasokorč. - obaja po 3 000 eur

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});