Bookmaker Niké Richard Slušný: Pre tipérov sú Slováci spolufavoriti turnaja

Na majstrovstvá sveta sa chystajú aj bookmakeri Niké, pre ktorých sú všetky vrcholné podujatia dôležitým míľnikom a testom ich práce.

Na majstrovstvá sveta sa chystajú aj bookmakeri Niké, pre ktorých sú všetky vrcholné podujatia dôležitým míľnikom a testom ich práce.

Fotogaléria

Tak tomu bude aj v nasledujúcich týždňoch. O ich práci, pohľade na MS či šanciach Slovákov nám porozprával hlavný bookmaker Niké Richard Slušný.

Pre mnohých fanúšikov sú MS v hokeji vrcholom roka. Platí to aj pre bookmakerov?

Samozrejme. Je to vrchol tipérskeho roka nielen pre tipérov, ale aj pre bookmakerov. Kurzy na prvé zápasy máme v ponuke už štvrť roka pred začiatkom šampionátu, postupne sme pridávali aj stávky na umiestnenia a tipéri už na ne vo veľkom vsádzajú. MS v hokeji sú vždy vyvrcholením tipérskej sezóny.

Sú MS v hokeji najtipovanejším podujatím roku? Skúsite porovnať ostatné MS v hokeji a vo futbale.

MS v hokeji sú najtipovanejším podujatím, ale len v roku, keď sa nekonajú MS alebo ME vo futbale. Futbal je vždy tipovaný viac, už len preto, že šampionát trvá celý mesiac, kým hokej len dva týždne. Čo sa však týka priemerných vkladov na tiket alebo za jeden deň, tak sú porovnateľné.

Slovenský hokej išiel hore. Vlani sme získali bronz na OH, na MS sme takmer postúpili do semifinále. Veria tipéri Slovákom viac ako povedzme pred 6 rokmi?

Áno, týždeň pred začiatkom šampionátu sme podľa vkladov tipérov najväčší spolufavoriti s Fínmi a Kanadou. Naši bookmakeri nás však vidia až na 6. až 7. mieste. Teda, že neprejdeme cez ¼ finále.

Ako vidíte šance našich?

Výsledky v príprave zatiaľ nemáme oslnivé, ale napriek tomu verím, že tohto roku sa do ½ finále dostaneme a zahráme si minimálne o bronz. Tím budeme mať plný mladých talentov, ktoré môžu prekvapiť.

Najnižší kurz ste vypísali na Fínov a Kanadu. Získa podľa vás titul jeden z vlaňajších finalistov alebo niekto iný?

Ja to tento rok vidím na druhý sled, myslím že vo finále by sa mohli stretnúť Švédi s Čechmi.

Ktorému tímu najviac veria tipéri?

Tipéri zatiaľ veria najviac na titul Fínom, na druhom mieste je Slovensko a na treťom Kanada. Čo sa týka nášho prvého zápasu s Českom, pomer stávok je zatiaľ 10 % na SVK, 2 % na remízu a až 88 % na CZE.

Na základné stávky, góly, vylúčenia, celkové umiestnenia sme už zvyknutí, ale vy vždy vymyslíte aj vskutku originálne špeciály. Ktoré odporúčate tentokrát?

V ponuke máme bohaté štatistiky MS, veľmi populárne sú góly a kanadské body hráčov v zápase a ako novinku ponúkneme na týchto MS aj kombinovanie stávok v rámci zápasu, napr. výsledok zápasu s počtom striel alebo vylúčení.

Evidujete už tiket s eventuálnou „megavýhrou“?

Vypichnem tiket, kde si jeden z našich klientov vybral osem zápasov z úvodu MS, vsadil 103 eur a ak sa všetko podarí, vyhrá 7700 eur. Má tam tutovky i vyššie kurzy, verí aj našim proti Lotyšsku.

Niké počas majstrovstiev sveta vsadí na overený bonus. Aký je to?

Od začiatku roka prebiehal bonus „Bezstarostná sobota“, počas ktorej sme tipérom v prípade neúspešného tiketu v nikoch vrátili prestávkovanú sumu až do výšky 10 eur. Počítali sa len tikety s kurzom minimálne 5,00. Teraz môžu tipéri pri rovnakých podmienkach dostať naspäť každý hrací deň základných skupín hokejových majstrovstiev sveta 5 eur, počas štvrťfinále a semifinále 10 eur a počas finálovej nedele až 20 eur! S Niké tipujete počas MS bez starostí, preto sa bonus volá „Bezstarostné majstrovstvá“.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk