Samuel Hlavaj opúšťa Slovan: Slovenský brankár podpísal dvojročný kontrakt v Česku

Hlavaj v posledných dvoch sezónach pôsobil v Slovane Bratislava, teraz by mal nasledujúce dve stráviť v českej extralige.
  • Zdroj: Dominika Körtvélyesiová

Hlavaj v posledných dvoch sezónach pôsobil v Slovane Bratislava, teraz by mal nasledujúce dve stráviť v českej extralige.

FOTOGALÉRIA: Samuel Hlavaj

Do Plzne prišiel slovenský brankár Samuel Hlavaj zo Slovana Bratislava

Dvadsaťjedenročný martinský odchovanec doplní v zostave Škody Plzeň Dominika Pavláta. Brankár Miroslav Svoboda po dvoch sezónach na západe Čiech zamieril do fínskeho tímu Sport Vaasa. Podľa internetovej stránky plzenského klubu podpísal Hlavaj dvojročný kontrakt.

Chce svoju kariéru posunúť o krok ďalej

"Samuel je mladý, perspektívny brankár, ktorý chce svoju kariéru posunúť o krok ďalej. Je to urastený brankár, ktorý je zároveň šikovný na hokejke. Veríme, že sa u nás bude chcieť o svoju pozíciu pobiť," povedal generálny manažér a výkonný riaditeľ Plzne Martin Straka.

Hlavaj v posledných dvoch sezónach pôsobil v Slovane Bratislava. Predtým 193 cm vysoký brankár strávil tri roky v Severnej Amerike, kde pôsobil najprv v USHL v tíme Lincoln a potom dve sezóny v QMHL v tíme Sherbrooke.

Čím zaujal trénera brankárov?

"Samuela mi odporučili a potom som sledoval jeho zápasy. Zaujal ma tým, že je vysoký, ale zároveň sa veľmi dobre pohybuje v bránkovisku. Má dobré uvoľnenie a je silný na hokejke," dodal tréner brankárov Rudolf Pejchar.

Plzeň bude vsádzať na mladých brankárov. Pavlát, ktorý sa s národným tímom pripravoval pred majstrovstvami sveta v Rige a Tampere, má 23 rokov. "Som rád, že môžem pracovať s mladými brankármi. Pracuje sa s nimi ľahšie. Obaja musia o svoju úlohu bojovať. Kto je lepší, ten bude chytať," zdôraznil Pejchar.

Hlavaj v minulej sezóne odchytal za Slovan v základnej časti slovenskej extraligy 18 zápasov s priemerom 2,55, 91,57-percentnou úspešnosťou zákrokov a raz si udržal čisté konto. V play-off mal v jednom zápase priemer 3,10 a úspešnosť 90 percent.

Na stole mal viacero ponúk

"Už dlho som mal v hlave, že chcem odísť zo Slovenska za lepšou prácou. Zvažoval som viacero ponúk, ale najviac sa mi páčila tá z Plzne. Cítil som, že Plzeň má o mňa veľký záujem. Navyše je tu skvelé zázemie, pekné mesto a veľkú úlohu zohral aj Rudolf Pejchar, ktorý je tu trénerom brankárov," povedal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});