Hokejová reprezentácia pokračuje v príprave dvakrát proti Nemecku! Chromiak: Chcem sa ukázať a ísť na šampionát!

Ďalšia posila zo zámoria! V strede týždňa sa do záverečnej prípravy hokejovej reprezentácie pred májovým šampionátom v Lotyšsku a vo ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Ďalšia posila zo zámoria! V strede týždňa sa do záverečnej prípravy hokejovej reprezentácie pred májovým šampionátom v Lotyšsku a vo Fínsku zapojil aj Martin Chromiak (20).

Talentovaný útočník má kontrakt s tímom Los Angeles Kings, ale túto sezónu strávil vo farmárskom celku Ontario Reign v AHL. Dnes by si mal v prípravnom súboji proti Nemecku (o 17.30 hod. v Žiline) odkrútiť debut v seniorskom mužstve!

Odchovanca trenčianskeho hokeja Martina Chromiaka potešila premiérová pozvánka do seniorskej reprezentácie. Okamžite po klubových povinnostiach v zámorí nasadol do lietadla a pripojil sa k spoluhráčom. „V pondelok som odletel zo zámoria, aby som sa čo najskôr pridal k reprezentácii. V Trenčíne som sa na zraze hlásil v stredu ráno,“ povedal pre Nový Čas šikovný útočník, ktorého v roku 2020 draftoval klub Los Angeles Kings.

„Potešilo ma, že som dostal pozvánku od trénera Craiga Ramsayho. Mojím cieľom bude ukázať sa v príprave v najlepšom svetle a vybojovať si miestenku na šampionát v Lotyšsku,“ pokračoval Martin, ktorý má za sebou premiérovú sezónu v nižšej zámorskej súťaži AHL vo farmárskom tíme Los Angeles - Ontario Reign. „Mal som pomalší rozbeh, keďže v deň štartu ročníka som musel ísť na operáciu slepého čreva. Naskočil som do ligy až pred Vianocami, ale som rád, že som následne získal stabilné miesto v zostave. Bola to veľmi poučná sezóna, veľa som sa naučil.“

Chromiak stihol v základnej časti odohrať 55 duelov, v ktorých strelil 15 gólov a pridal aj 13 asistencií. Bol štvrtým najproduktívnejším hráčom mužstva a najlepším nováčikom. Už dnes by mal dostať premiérovú šancu v prvom z dvojice prípravných duelov proti Nemecku v Žiline.

Program reprezentácie

Dnes o 17.30 hod.

SR - Nemecko (v Žiline)

Sobota o 14.30

SR - Nemecko (v Trenčíne)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});